Google solicită folosirea datelor personale ale utilizatorilor în scopuri comerciale

108
Google solicită folosirea datelor personale ale utilizatorilor în scopuri comerciale - googlesign9-1381762054.jpg

Articole recomandate

Google plănuiește să folosească datele personale ale utilizatorilor săi în scopuri comerciale, începând cu 11 noiembrie, potrivit Daily Mail. Astfel, Google va folosi numele, fotografiile internauților și comentariile făcute de ei la anumite produse în scopuri comerciale și publicitare, însă numai după ce aceștia își exprimă acordul în acest sens, potrivit B1.ro.

Termenii și condițiile de utilizare vor fi schimbate începând cu 11 noiembrie, iar modificările îi vor afecta doar pe utilizatorii rețelei de socializare Google+.

Totodată, comentariile utilizatorilor privind restaurantele, magazinele și produsele, dar și muzica și alt tip de conținut cumpărat de la retailerul online Google Play vor putea să fie folosite în reclamele care le sunt prezentate prietenilor sau persoanelor cu care userii sunt în legătură, atunci când aceștia caută pe Google diverse lucruri.

"Dacă aveți un Cont Google, este posibil să afișăm Numele profilului, Fotografia de profil și acțiunile dvs. pe care le întreprindeți în cadrul Google sau în cadrul aplicațiilor terță parte conectate la Contul Google (de exemplu, +1rile, recenziile pe care le scrieți și comentariile pe care le postați) în Serviciile noastre, inclusiv să le afișăm în anunțuri sau în alte contexte comerciale. Vom respecta alegerile pe care le faceți pentru a limita setările de distribuție sau de vizibilitate din Contul Google. De exemplu, puteți configura setările, astfel încât numele și fotografia dvs. să nu apară într-un anunț", se spune în textul postat pe pagina în limba română a Google.

Demersul Google este similar celui făcut în luna august de rețeaua de socializare Facebook, ce a fost acuzat că a utilizat mențiunea "Îmi place", nume și profiluri de utilizatori în scopuri publicitare, fără a cere permisiunea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Actual : Google și-a schimbat ușor logoul
Pagina a fost generata in 2.6052 secunde