Stick-ul Google care aduce YouTube pe ecranul televizorului

115
Stick-ul Google care aduce YouTube  pe ecranul televizorului - stirestickgoogle-1375023895.jpg

Articole recomandate

Google a prezentat Chromecast, un dispozitiv cu sistem Android gândit pentru a fi inserat în portul HDMI al televizorului, pe care îl transformă într-un Smart TV capabil să redea filme YouTube sau alte servicii de video streaming. Prevăzut cu modul wireless, dongle-ul Google Chromecast poate fi controlat folosind smartphone-ul sau tableta cu sistem Android/iOS, astfel încât filmulețele deschise cu dispozitivul mobil să poată fi urmărite simultan și pe ecranul televizorului.

În loc de telecomandă, tot ce avem nevoie pentru a viziona filmulețe prin Google Chromecast este un PC pe care rulează web browser-ul Chrome, autentificat la același cont de utilizator Google ca și stick-ul Chromecast. Odată îndeplinite aceste condiții, filmulețele deschise în interfața web a serviciului YouTube vor fi redate simultan și pe ecranul televizorului, fără să avem nevoie de cabluri. Potrivit companiei, funcționalitatea Chromecast va fi integrată în curând și cu produse realizate de parteneri, spre exemplu televizoare și dispozitive Set-Top-Box.

Ca și mod de funcționare, Chromecast nu preia în mod direct conținutul redat pe ecranul dispozitivului folosit ca și telecomandă. În schimb, clipurile redate prin servicii ca YouTube, Netflix, Pandora, Google Music și Movies sunt sincronizate și redate simultan pe ecranul televizorului, folosind conexiunea la internet.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7434 secunde