70 de milioane de tablete Android activate

98
70 de milioane de tablete Android activate - stiretablete-1375024072.jpg

Articole recomandate

Spre deosebire de telefoanele Android, care au devenit platforma dominantă de la jumătatea anului 2010 și nu au mai putut fi ajunse din urmă, tabletele Android au avut o soartă mai ingrată. Cu modele performante costisitoare, modele accesibile de slabă calitate și puține aplicații de bună calitate optimizate pentru tablete, acestea au evoluat mereu în umbra iPad-ului.

Lucrurile încep însă să se schimbe în bine pentru Google și producătorii de tablete Android. Conform datelor anunțate în urmă cu trei zile, în acest moment există mai mult de 70 de milioane de tabletele Android activate, la care ar trebui să adăugăm și modelele inferioare care nu au acces la Play Store și care acoperă nișa inferioară a pieței. Astfel, tabletele Android au cucerit puțin peste 50 de procente din piață, detronând astfel produsul rival de la Apple.

Graficul evoluției ne arată că, dacă la începutul lui 2012 existau circa 15 milioane de exemplare activate, numărul acestora s-a apropiat de 50 de milioane la începutul acestui an și a depășit 70 milioane la jumătatea lui. Dintre acestea, nu mai puțin de 7 milioane sunt tabletele Nexus 7, primul model de referință Google fiind un succes incontestabil atât pentru platforma Android cât și pentru producătorul ASUS.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6613 secunde