Inamicii din ecranul televizorului

102
Inamicii din ecranul televizorului - inamicitelevizor-1412948712.jpg

Articole recomandate

Copiii adoră să se uite la desenele animate, iar părinții sunt interesați să-i țină ocupați, pentru a-și face treburile. Dar oare desenele animate au o influență bună asupra copilului dumneavostră? Credeți că se află în siguranță urmărind desene animate în locul altor programe? Iată, potrivit Ghidul.părinților.ro, la ce concluzie au ajuns specialiștii, de-a lungul anilor, în urma unor cercetări:

Sporesc violența

Cercetările au arătat că urmărirea desenelor animate violente săprețte comportamentul agresiv la copii. Un copil care a urmărit desene animate violente la o vârstă preșcolară este cu mult mai violent decât alți copii, atunci când ajunge la vârsta de 7-10 ani. Dacă veți urmări programele de desene animate veți observa că cele mai multe dintre ele sunt violente. Suntem programați social să considerăm că desenele animate nu au cum să fie dăunătoare datorită prezentării lor comice și a situațiilor nerealiste pe care le prezintă. Dar acest lucru nu este tocmai adevărat.

Se pare de fapt că cele mai populare desene animate cum ar fi Bugs Bunny, Tom &Jerry, Looney Tunes, Power Rangers, Țestoasele Ninja sunt dăunătoare pentru copii.

Cum funcționează violența?

Există două moduri prin care copilul dumneavostră este afectat de desenele animate violente:

Psihologic. Copiii învață prin observare. Atunci când urmăresc eroul lor preferat din desene animate folosind violența ca mijloc de rezolvare a problemelor, ei fac conexiuni potrivit cărora este în regulă să folosească violența. Iar atunci când ies în lumea reală se comportă cel puțin la fel de agresiv în interacțiunile cu ceilalții.

Fizic. În timp ce urmărește desene animate violente, tensiunea arterială și ritmul cardiac ale copilului cresc, iar acesta transpiră mai mult decât de obicei. Expunerea prelungită la violență face ca organismul să rămână în starea de "luptă sau fugi" chiar și atunci când nu urmărește programe violente. Acest lucru predispune copilul la un comportament agresiv.

Ce-i de făcut

Oferiți copilului și alte surse de divertisment. Jucați-vă cu el, duceți-l la grădina zoologică și încurajați-l să practice jocuri în aer liber. Explicați copilului cum programele de desene animate violente îl afectează. Copiii învață prin exemplu. Dacă dumneavostră vă uitați la programe violente, nu puteți cere copilului dumneavostră să nu o facă. Dați un exemplu nefăcând din violență o distracție. Încercați să faceți copilul să înțeleagă că nu ar trebui să inițieze violența în orice situație. Violența poate fi folosită doar în cazuri extreme de autoapărare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Metode pentru ameliorarea Sindromului Down
Vineri, 10 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Din ce surse poți demara o afacere
Vineri, 10 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Ce înseamnă un plan de marketing
Vineri, 10 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Modalități de motivare a angajaților
Vineri, 10 Octombrie 2014
Stire din Diverse : De ce e bine să fii antreprenor
Pagina a fost generata in 2.5441 secunde