Concurs Încă 1,5 milioane euro pentru combaterea terorismului electronic

334
Încă 1,5 milioane euro pentru combaterea terorismului electronic - 8c0d355a422a5ea0898c18a3d4f6edf1.jpg

Articole de la același autor

După anunțul înființării la sfârșitul anului trecut a unui Centru Național de Supercomputing (CNS) cu atribuții în combaterea terorismului electronic și lansarea unei licitații Supercomputing 1, în valoare de 1,6 milioane euro (fără TVA), pentru o platformă hardware care să susțină mai multe aplicații aliniate obiectivelor Ministerului Comunicațiilor, autoritatea a lansat o nouă licitație, Supercomputing 2, din fonduri publice de peste 1,5 milioane euro, inclusiv TVA, potrivit unui anunț publicat marți pe SEAP, citat de HotNews.ro. Întrebați despre scopul acestui proiect și posibila legătură cu CNS, oficialii ministerului au precizat doar că proiectul "va extinde platforma Supercomputing 1 pe care rulează o serie de soluții informatice guvernamentale".
Conform anunțului postat marți pe site-ul e-licitatie.ro, "obiectivul general al proiectului (n.red. - Supercomputing 2) îl reprezintă realizarea unei platforme hardware și software consolidate, integrată cu echipamentele achiziționate în cadrul proiectului «Supercomputer 1», capabilă să monitorizeze și să administreze o infrastructură informatică de dimensiuni mari".
Termenul limită pentru primirea ofertelor în această licitație este 28 mai a.c., în aceeași zi urmând să aibă loc și deschiderea acestora. Între condițiile minime de participare se menționează că media cifrei de afaceri a candidatului pe ultimii trei ani trebuie să fie egală sau mai mare de 2,5 milioane euro.
"Proiectul Supercomputing 2 extinde platforma hardware achiziționată în cadrul proiectului Supercomputing 1 (pe care rulează o serie de soluții informatice guvernamentale) prin adăugarea unei extensii de memorie ultra-rapidă necesară realizării de rapoarte consolidate din surse multiple de date. De asemenea, soluția prevede mecanisme de auditare a soluțiilor informatice existente în vederea identificării ineficiențelor sistemice și realizării de optimizări (la nivelul aplicațiilor care gestionează baze de date complexe sau la nivelul structurii bazei de date), precum și aplicațiile necesare colectării (preluării) online sau offline de date din mai multe surse eterogene", au precizat oficialii MCSI.

Ce-i aia Supercomputing?
În luna noiembrie a anului trecut, Ministerul Comunicațiilor anunța înființarea prin Hotărâre de Guvern a unui Centru Național de Supercomputing, care să cuprindă "calcul de înaltă performanță pentru cercetări interdicsiplinare complexe, dar și o sustenabilă bază tehnologică și educațională". Printre atribuțiile Centrului se numără combaterea terorismului electronic, prevenirea și minimizarea efectelor dezastrelor naturale și tehnologice sau simularea proceselor complexe nucleare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 15 Aprilie 2010
Stire din Diverse : Yes, WePad!
Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Stire din Diverse : Infuzii împotriva guturaiului
Pagina a fost generata in 2.1503 secunde