Mazăre și Martin, șmecherii șoselelor

1132
Mazăre și Martin, șmecherii șoselelor - b79bfad03a90f0a3a30e2fbbce2e230c.jpg
Două minți luminate, din înaltul jeep-urilor pe care le conduc zilnic, s-au gândit că ar fi cazul ca drumurile pe care ei își aleargă sutele de cai putere să scape de privirea polițiștilor. Martin și Mazăre, acești Pic și Poc ai politicii constănțene, atotștiutori și de toate făcători, ar vrea ca prin influența funcțiilor lor de parlamentari să pună bocancul în gura polițiștilor pentru a nu mai atenta la permisele de conducere ale celor ca ei. Adică cei cu mașini puternice, cărora le plac viteza și senzațiile tari pe carosabil.
Cei doi parlamentari au propus o lege prin care polițiștii rutieri să nu mai poată folosi radarele decât după ce montează, cu trei zile înainte, indicatoare rutiere pe segmentul respectiv de drum care să îi anunțe pe șoferi că acolo este aparat de măsurat viteza. Iar indicatoarele cu pricina nu vor fi dispuse oarecum, ci la fix 100 de metri înainte de raza de acțiune a radarului, pentru a putea vedea toți șmecherii că acolo e radar și să o lase mai moale. După care, bineînțeles, să poată goni mai departe cu cei 200 km/h cu care sunt obișnuiți.
Dar asta nu e tot. Martin și Mazăre vor să oblige poliția rutieră ca înainte de a scoate orice radar pe teren, cu cel puțin cinci zile înainte, să publice în Monitorul Oficial sectorul de drum pe care dispozitivul respectiv va fi pus în funcțiune. La asta chiar nu vă așteptați!
Cei doi gemeni ai echipei pesediste de parlamentari constănțeni vor ca prin aceste măsuri să stopeze "vânătoarea de carnete și amenzi" a polițiștilor rutieri, încurajând, pe de altă parte, sinuciderile în serie și omorurile în lanț pe șoselele patriei. Ce nu știu cei doi geniali parlamentari este că pe șoselele țării mor anual aproape 3.000 de persoane, majoritatea din cauza vitezei și a depășirilor neregulamentare. Însă pe ei nu îi interesează siguranța rutieră și statisticile negre, ci vor ca vitezomanii, cei care nu sunt în stare să circule regulamentar, să poată circula nestingheriți pe străzile patriei, fără pericolul ca vreun aparat radar să îi oprească din goana lor. Mazăre și Martin sunt băieți de bani gata, conduc mașini luxoase, se cred probabil zmei ai șoselelor când de la volanul bolizilor zdrobesc barierele legii și ale vitezei regulamentare. Acest proiect de lege vine tocmai să îi protejeze pe ei și pe cei ca ei, care nu-și pot înăbuși reflexul de a apăsa pedala de accelerație până la fund. Ar vrea ca, atunci când aleagă cu 200 km/h, cineva să îi tragă de mânecă și să îi anunțe când să frâneze pentru a nu intra în vizorul radarului. După mințile lor, poate ar fi bine ca înregistrarea radar să se facă doar cu acordul șoferului surprins cu viteză. "Domnule șofer, aparatul radar v-a surprins cu 180 km/h. Doriți să vă sancționăm pentru această viteză sau ștergem înregistrarea? Nu e nicio problemă, să știți. Noi ne cerem scuze, oricum, că v-am oprit", ar suna confesiunea unui polițist către conducătorul auto.
Îngrijorător este faptul că doi parlamentari ai României se șterg la fund cu realitatea de pe asfaltul țării. Trist este faptul că anul trecut au murit 2.800 de persoane în accidente rutiere, dar niciun senator sau deputat nu a venit cu vreo inițiativă pentru stoparea acestor tragedii, fiindcă suntem singura țară din UE în care circulația auto reprezintă o formă involuntară de măcel. În tot acest timp, însă, cei doi încearcă, printr-un act legislativ, să îi protejeze pe cei care, culmea, generează cele mai grave accidente rutiere. "Să stopăm vânătoarea de permise" împotriva șmecherilor care merg cu viteză, care depășesc neregulamentar, care, mai devreme sau mai târziu, prin maniera lor de a se deplasa pe drumurile publice, vor băga în mormânt oameni nevinovați.
Sunt curios, care ar mai fi eficiența radarelor dacă fiecare aparat ar fi semnalizat cu o sută de metri înainte de a-l întâlni. Pe acea porțiune minusculă de drum toți vor circula regulamentar, însă ce se va întâmpla pe restul șoselei? Faptul că un șofer știe că un aparat radar îl poate oricând surprinde îi inhibă automat dorința de a merge cu viteză, îl mai temperează. Pe mine, unul, ca șofer care obișnuiește să circule regulamentar, măsura propusă de cei doi parlamentari mă dezavantajează și consider că îmi pune viața în pericol. Nu doresc să mă trezesc în față cu șmecherii de lux, gonind cu toată viteza, bucuroși că au trecut cu bine de un aparat radar și au de acum încolo toată șoseaua la dispoziție. Aș vrea ca legea să îi oblige pe șoferi să circule regulamentar și nu să îi determine pe polițiști să îi protejeze pe contravenienți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Aprilie 2010
Stire din Comentarii : În vecinătatea morții
Luni, 12 Aprilie 2010
Stire din Comentarii : "Arăt eu a cârtiță?"
Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Stire din Comentarii : De ce organul nu lovește mârlanul?
Vineri, 02 Aprilie 2010
Stire din Comentarii : Iartă-i, Doamne!
Joi, 01 Aprilie 2010
Stire din Comentarii : Postim. Așa e moda!
Pagina a fost generata in 0.631 secunde