"Arăt eu a cârtiță?"

586
Povestea Voicu a început, știm prea bine, avându-l ca principal protagonist și pe al nostru senator Alexandru Mazăre. Duelul Voicu - Mazăre s-a lansat într-o partitură de referință, cea vizând justiția (luată pe toate părțile), iar drept scenă le-a servit celor doi un restaurant din București. Între timp, lui Voicu i-a căzut greu mâncarea servită la restaurantul cu pricina, trezindu-se dincolo de zăbrele, în timp ce Mazăre susține că se așteaptă "la orice", dar pare, totuși, destul de relaxat.
S-a întâmplat ieri, la o conferință de presă, când senatorul a primit fără prea mult deranj și întrebări vizând DNA-ul și a lui implicare în dosarul Voicu. "Mă aștept la orice", a fost afirmația pesedistului, urmată apoi doar de bâiguieli pe această temă. Să fim bine înțeleși, bâiguieli care nu trădau nici pe departe vreo neliniște.
Așadar, la conferința de ieri, Mazăre se făcea că nu pricepe sensul întrebărilor care se refereau la cine a ales restaurantul la care s-a făcut înregistrarea sau cine pe cine a invitat la masa cea de taină. Zâmbind subtil, s-a mulțumit să răspundă că atunci când a ajuns el la restaurant, colegul Voicu "era acolo". Așa, și? Asta nu ține loc de răspuns la întrebările de mai sus. Apoi, a mimat o ușoară nedumerire și când a fost întrebat ce părere are despre zvonurile potrivit cărora el ar fi fost cel care l-a provocat pe senatorul Voicu la destăinuirile cu pricina…
"Teatru absurd", a spus Mazăre.
La auzul cuvântului "cârtiță", Mazăre a zâmbit amabil și, din nou, a preferat să răspundă cu o altă întrebare: "Arăt eu a cârtiță?"… Eh, dar cine mai știe în ziua de azi cum mai arată o "cârtiță", la câte "mutații genetice" se precipită…
În fine, la aproape o lună de la înregistrare, senatorul Mazăre a ținut să precizeze ieri: "Dacă privesc retrospectiv, îmi dau seama că exagera colegul meu, cum povestea, cum se umfla..." Și, atenție! Nu e vorba nici pe departe de o dezicere de colegu’, este doar o constatare (?).
Acestea fiind zise, trebuie să o spun și pe asta: surprinzător, domnule, dar, de data asta, Mazăre nici nu a pronunțat numele lui Băsescu, nu a mai dat vina nici pe "slugoi"… fie omul chiar vrea să pară resemnat și împăcat cu soarta, fie, cine mai știe… că doar o mână spală pe alta și amândouă fața!
Și să nu uit un mic amănunt care aparent poate părea nesemnificativ. Când numele senatorului constănțean a fost asociat cazului Voicu, fratele primarului Mazăre a refuzat să facă declarații la telefon, pe motiv că va organiza o conferință de presă pe această temă unde va răspunde tuturor întrebărilor. Numai că evenimentul mult așteptat nu a mai avut loc, distinsul senator dându-se la fund. Până ieri când a ieșit la rampă, dar nici pe departe pentru a spune ceva despre DNA, ci pentru a-și manifesta preocuparea față de… amplasarea radarelor.

P.S.: Deși umblă vorba că pentru săptămâna asta ar cam fi primit o "invitație" de la procurori, Alexandru Mazăre a susținut, ieri, sus și tare că nici pe departe. Vom trăi și vom vedea…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Stire din Comentarii : De ce organul nu lovește mârlanul?
Vineri, 02 Aprilie 2010
Stire din Comentarii : Iartă-i, Doamne!
Joi, 01 Aprilie 2010
Stire din Comentarii : Postim. Așa e moda!
Marţi, 30 Martie 2010
Stire din Comentarii : Ce pana mea pe Lacul Siutghiol…
Pagina a fost generata in 0.6201 secunde