Incredibil: Iată de ce s-a scufundat Titanicul

2492
3
Incredibil: Iată de ce s-a scufundat Titanicul - vasultitanicscufundarea-1333738316.jpg
Conform unui studiu care analizează tragedia din aprilie 1914 din punct de vedere matematic și fizic, o serie de evenimente tragice, și nu unul singur, a făcut ca faimosul Titanic să se scufunde, scriu cei de la Discovery News.

După ce a părăsit Southamptonul cu direcția New York, Titanicul a lovit un iceberg în Atlanticul de Nord la ora 23.40, pe 14 aprilie 1912. În doar trei ore, nava ajungea pe fundul oceanului, la o adâncime de circa 3.900 metri, provocând moartea a două treimi din cei 2.224 de pasageri.

Dacă vasul de lux - considerat a fi "de nescufundat", ar fi plutit mai mult timp, pierderile de vieți omenești ar fi putut fi diminuate datorită navelor chemate în ajutor. "Aceasta e adevărata întrebare din spatele enigmei Titanic? Cum de o navă de 46.000 tone s-a scufundat așa repede?", se întreabă Richard Corfield într-un articol publicat în cel mai recent număr al Physics World.

Conform unor anchete desfășurate în 1912, în Statele Unite și în Marea Britanie, dezastrul a fost cauzat de mai mulți factori: nava avea o viteză prea mare, căpitanul Edward J. Smith nu a fost suficient de atent la avertismentele de iceberg și, nu în ultimul rând, la bordul navei se aflau prea puține bărci de salvare. Anchetele au scos la iveală și alte detalii, precum absența binoclurilor pentru personalul însărcinat cu detectarea icebergurilor, sau faptul că operatorul radio nu a transmis mai departe un avertisment crucial despre prezența gheții pe traseu primit din partea navei britanice SS Mesaba. Mesajul suna în următorul fel: "[am] văzut un număr mare de iceberguri, precum și câmpuri de gheață. Vreme senină" Acest mesaj nu a fost interpretat ca fiind unul urgent, astfel că nu a fost transmis căpitanului.

Comentează știrea

gogahie
12 aprilie 2012
scapari jenante

sabrina-mama, la un articol de cateva randuri putina atentie nu strica!... "tragedia din aprilie 1914"?!?... sau ...1912 cum corect relatezi mai jos? voi nu aveti angajati si corectori, daca jurnalistii mai dorm pe ei?! zici ca sunteti o fituica facuta la repezeala, in vreun subsol de bloc... nu etalonul jurnalistic al judetului! pacat!

cititor
2 mai 2012
Titlu exagerat

CE E INCREDIBIL?? SE STIAU TOATE ASTEA. HAL DE ARTICOL.......UNDE TI-E E PROFESIONALISMUL, SBRINO?

Andrei Bancianu
21 septembrie 2013
Incredibil: Iată de ce s-a scufundat Titanicul

Titanicul s-a scufundat in 1912 nu in 1914.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2205 secunde