Concurs Inevitabilul s-a produs! Fast food-ul a stricat vacanța a două eleve

370

Articole de la același autor


Cum toți comercianții de pe litoral știu că oricum nu prea are cine să-i controleze vara aceasta, căci Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor nu mai susține detașările inspectorilor din alte județe, iată că au început să apară și evenimentele neplăcute. Și, cel mai probabil, până la sfârșitul verii tot vor fi. Nu puțini sunt aceia care nu se gândesc nici o secundă la sănătatea cumpărătorilor, chiar dacă poate cei mai mulți sunt conștienți că ar trebui să fie mai atenți în această perioadă când temperaturile sunt foarte mari, iar alimentele se alterează destul de ușor.
Primul eveniment neplăcut de acest gen (sau cel puțin primul despre care s-a aflat) s-a petrecut în stațiunea Costinești, acolo unde era cazat, la Vila Regal, un grup numeros de eleve din București. Sâmbătă seară două dintre ele, de 16, respectiv 17 ani, au început să se simtă rău, manifestând simptome de greață, vărsături, dureri abdominale. Acestea au fost internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde au urmat medicația specifică tulburărilor gastro - enterice. Din fericire în cazul acestora nu au intervenit complicații.
Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DSVSA) au efectuat luni ancheta epidemiologică în cazul acestei suspiciuni de toxiinfecție alimentară.
Potrivit reprezentanților DSVSA Constanța, din declarațiile persoanelor în cauză și a îndrumătorului de grup, cele două eleve ar fi consumat pizza și shaorma de la două unități de desfacere cu amănuntul din stațiunea Costinești. "La cele două unități au fost verificate condițiile de igienă generală a unității, a echipamentelor, ustensilelor, echipamentelor de lucru, facilitățile de curățenie, trasabilitatea produselor alimentare, condițiile de depozitare, etichetare și termenul de valabilitate", a precizat directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Romeu Lazăr.
Potrivit acestuia, au fost prelevate probe de produse finite și materii prime (pizza din două șarje diferite, shaorma, sos de maioneză), pentru investigații microbiologice.
După emiterea buletinelor de analiză vor fi date publicității și rezultatele anchetei epidemiologice.
Între timp, însă, atenție mare de unde și ce cumpărați. Produsele fast food vă pot crea mari probleme. Kilogramele de carne de pui care stau o zi întreagă (mai ales în locurile unde clienții nu prea se înghesuie să cumpere) la temperaturi extrem de mari nu sunt întotdeauna chiar sigure, așadar alegeți cu atenție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 27 Iulie 2011
Stire din Diverse : Cum planifici o excursie cu copiii
Pagina a fost generata in 1.7831 secunde