Întârzierea adoptării legii ANCOM ne trimite la colț, pe coji de nuci

382
MCSI a transmis, luni, cea de-a doua scrisoare către președintele Senatului, prin care solicita demararea măsurilor necesare pentru ca textul legii de aprobare a OUG 22/2009 să fie adoptat de urgență, permițând astfel rezolvarea unei probleme ce afectează credibilitatea pe plan european a României.
OUG 22/2009 este actul normativ prin care se înființează Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.
În data de 17 septembrie 2009 ministrul Gabriel Sandu a avut o conversație telefonică cu Fabio Colassanti, directorul general în cadrul DG-INFSO, în cadrul căreia funcționarul european a subliniat faptul că întârzierea în aprobarea legii de adoptare a OUG 22/2009 împinge Comisia Europeană să treacă în a doua fază a procedurii de infrigement.
OUG 22/2009 cuprinde toate elementele prevăzute de către cadrul de reglementare în domeniu, fiind conformă cu prevederile acestuia, și a fost promovată ca urmare a negocierilor desfășurate de către MCSI cu Viviane Reding, comisarul european în domeniu, și cu Fabio Colassanti, director general în cadrul Directoratului General pentru Societatea Informațională.
"În data de 22 aprilie 2009, actul normativ adoptat de Guvern a fost aprobat de către Camera Deputaților, aprobarea lui de către Senat întârzie, nereușindu-se a se da votul final. Aprobarea Senatului pentru OUG 22/2009 ar evita trecerea în faza următoare a procedurii de infrigement și perpetuarea situației de incertitudine de la nivelul pieței de telecomunicații din România", se arată într-un comunicat al Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8154 secunde