Chinezii, primii în rândul răspândacilor de malware

436
Chinezii, primii în rândul răspândacilor de malware - cb24edc0ec341e14fe5108ee6b1493cb.jpg
Canada se situează pe primul loc în găzduirea de URL-uri infectate, cu un procent de 21% din totalul site-urilor de acest fel din întreaga lume, urmată de Statele Unite ale Americii (16%) și China (15%), informează un studiu realizat de experții Kaspersky Lab pe durata lunii septembrie 2009, citat de Agora.ro. Cu toate acestea, ierarhia se schimbă atunci când ne referim la primele trei țări ale căror site-uri răspândesc malware. China urcă pe primul loc, cu un procent de 26%, urmată de SUA cu 18% și Rusia, cu 12%.
"Almanahul realizat de experții Kaspersky Lab a fost creat la cererea utilizatorilor și ilustrează schematic cele mai importante date referitoare la răspândirea programelor malware în momentul de față", spune Costin Raiu, Chief Security Expert, Kaspersky Lab. "De exemplu, aici regăsim informația conform căreia cele mai răspândite vulnerabilități în luna iulie pe computerele utilizatorilor au fost cele din Adobe Flash Player 9 și 10. Aceste date sunt foarte utile pentru a observa tendințele cibercriminalității la diferite intervale de timp", completează Raiu.
În același raport, cel mai răspândit program malware care exploatează una sau mai multe vulnerabilități a fost identificat ca fiind Exploit.JS.DirektShow care, în combinație cu Exploit. Win32.DirektShow, atacă o vulnerabilitate critică în Internet Explorer 6.0 și 7.0. Conform datelor disponibile, această vulnerabilitate este foarte răspândită la nivel global. Toate aceste informații oferă și indicii referitoare la lipsa implicării utilizatorilor în protejarea PC-urilor sau răspândirea largă a sistemelor de operare pirat, care nu permit actualizările Microsoft cu cele mai noi patch-uri de securitate.

Site-ul cu cele mai multe victime
Site-ul www.langlangdor.com este responsabil de 1,62% din totalul infecțiilor online globale. Acesta este un site cu conținut pornografic, localizat în China. Portalurile din această categorie atrag foarte mulți utilizatori și sunt des folosite de infractorii cibernetici pentru a răspândi malware. Au fost tentative de a răspândi de pe acest site programe periculoase, precum Trojan-Downloader.Win32.Agent și Trojan.Win32.StartPage.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8056 secunde