Interculturalitatea dobrogeană, în viziunea elevilor Colegiului Agricol Poarta Albă

958
Interculturalitatea dobrogeană, în viziunea elevilor Colegiului Agricol Poarta Albă - bca050a896b3070dba891b0a4404aacd.jpg
Elevii Colegiului Agricol Poarta Albă au fost, săptămâna trecută, protagoniștii proiectului "Interculturalitate Dobrogeană". Desfășurat în colaborare cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România - filialele Valu lui Traian și Castelu, comunitatea rușilor lipoveni din Slava Cercheză și Școala cu clasele I - VIII Cuza Vodă, proiectul a avut ca scop promovarea diversității culturale din spațiul dobrogean.
Sub îndrumarea cadrelor didactice, 58 de elevi ai Colegiului Agricol Poarta Albă îndrumați de patru cadre didactice și bibliotecarul documentarist, au realizat câte o prezentare în imagini a românilor, tătarilor, aromânilor, rușilor - lipoveni și romilor. Proiectul a fost gândit astfel încât să se adreseze atât elevilor și cadrelor didactice, dar și membrilor comunităților locale cu scopul de a-i familiariza cu tradițiile și obiceiurile etniilor din spațiul dobrogean. Materialul video pre-zentat în premieră săptămâna trecută a fost urmat de momente artistice susținute de ansambluri ale comunităților amintite, dar și de o prezentare de produse tradiționale culinare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 01 Iunie 2009
Stire din Diverse : Mă balansez, deci nu cad
Luni, 01 Iunie 2009
Stire din Diverse : Nou pe CugetLiber.ro
Pagina a fost generata in 1.7039 secunde