Printr-un program AIESEC

Stagiari din Brazilia, Taiwan și Indonezia au descoperit lumea multietnică din Dobrogea

683
Stagiari din Brazilia, Taiwan și Indonezia au descoperit lumea multietnică din Dobrogea - f3a589d86446fc3ecd5385a2779e8d34.jpg
"Descoperă-ți lumea!" - Sub acest generic, AIESEC Constanța a organizat sâmbătă un eveniment multicultural, parte a proiectului "Noi perspective de învățare".
Timp de trei luni, la Constanța se află trei stagiari din Brazilia, Taiwan și Indonezia, care susțin, în cinci licee constănțene, stagii axate pe educație. Unul dintre obiectivele acestui proiect este de a-i deprinde pe tinerii din cele cinci licee cu o altfel de abordare a relațiilor interumane.
Stagiul de trei luni susținut de cei trei oaspeți din Brazilia, Taiwan și Indonezia în instituțiile de învățământ din Constanța a fost completat la sfârșitul săptămânii trecute și de o demonstrație practică de multiculturalitate. A fost vorba despre prezentarea câtorva comunități etnice din Dobrogea în cadrul unui spectacol susținut la City Mall. Turcii, tătarii, rușii-lipoveni, aromânii, dar și românii și-au prezentat, în cadrul unor standuri, obiecte tradiționale, dar și produse culinare specifice. Nu a lipsit nici programul artistic susținut de ansambluri ale res-pectivelor comunități.
Oaspeții au împărtășit și ei din obiceiurile lor, aducând materiale promoționale despre locurile natale. Cei trei stagiari au fost plăcut surprinși de diversitatea culturală din Constanța, ei plecând de la demonstrația de multi-culturalitate și cu însușirea primelor lecții de dansuri din zona Dobrogei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 01 Iunie 2009
Stire din Diverse : Mă balansez, deci nu cad
Luni, 01 Iunie 2009
Stire din Diverse : Nou pe CugetLiber.ro
Pagina a fost generata in 1.4942 secunde