Irezistibilul Snickers, acum și în varianta de casă

404
Irezistibilul Snickers, acum și în varianta de casă - snickershomemade-1484754212.jpg
Snickers. Un dulce pe care este imposibil să nu-l iubești. Asta până când citești cu atenție eticheta și constați cu stupoare că rețeta este mult prea chimicalizată pentru stilul tău de viață sănătos. 


De aceea, click.ro ne prezintă o rețetă de batoane de ciocolată făcute în casă, pentru a știi cu exactitate ce mănânci, cât mănânci și mai presus de toate că alegi lucruri sănătoase. Așadar, ai nevoie de următoarele ingrediente:


Pentru blat: 5 albușuri, 100 g zahăr, 200 g nucă măcinată, 4 linguri făină, 1 praf de copt.


Cremă: 5 gălbenușuri, 150 g zahăr, 200 g unt, 200 g nucă tăiată.


Stratul din mijloc: 200 g ciocolată albă. 


Glazură: 100 g ciocolată amăruie, 50 ml frișcă sau lapte, 50 g unt (1 lingură ulei pentru a nu se întări și crăpa la tăiere și pentru luciu)


Preparare: Albușurile le batem spumă cu un praf de sare. Adăugăm apoi zahărul și mixăm până devine lucioasă ca la bezea. Amestecăm nuca cu făina și praful de copt și o încorporăm ușor cu spuma de albuș. 


Se coace la foc potrivit până se rumenește. Crema: caramelizăm zahărul la foc mic. Când a devenit auriu dăm deoparte și adăugăm untul tăiat cubulețe. Amestecăm ușor până se omogenizează, apoi punem pe foc până se îngroașă. Adăugăm pe rând gălbenușurile amestecând după fiecare. Fierbem până se îngroașă ca o smântână. 


La final adăugăm nuca tăiată (o și prăjim înainte, puțin). Lăsăm să se răcorească puțin, dar nu să se răcească. Ciocolata albă o dăm pe răzătoarea mare și o punem peste blatul călduț încă. 


Crema o punem cu grijă peste stratul de ciocolată albă. Dăm la frigider puțin, apoi facem glazura pe baie de abur până se topește ciocolata complet. Se ornează după imaginația fiecăruia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9817 secunde