Jocul cu acuarele, un hobby pus în slujba promovării identității tătarilor din Dobrogea

1049
Jocul cu acuarele, un hobby pus în slujba promovării identității tătarilor din Dobrogea - 52cb0a522094764a5291f9eccd8eb909.jpg
"Pictez și încerc să fac dintr-un obiect oarecare ceva special. Folosind tehnici diverse încerc să surprind aspecte esențiale ale culturii orientale, așa cum este ea văzută aici, în Dobrogea", astfel definește Aimer Genali pasiunea pe care o are din fragedă pruncie pentru jocul cu acuarele.
Am întâlnit-o la Festivalul Tineretului și Sportului turco - tătar care a avut loc de curând, la Constanța. Tânăra tătăroaică adoră să se joace cu culorile și să facă din orice lucru mic un instrument de comunicare în imagini a frumuseții culturii etniei din care provine.
"Folosesc tehnici combinate, culori vesele, deoarece acestea reprezintă cultura etniei noastre", spune Aimer Genali despre lucrările sale. De fapt este vorba despre mai mult de atât: este vorba pe de o parte de măiestria de a pune în slujba frumosului materiale precum dopuri de sticlă sau boabe de fasole, iar pe de altă parte de arta de a promova în culori valorile unei culturi infinit de bogate și pline de simboluri.
Pasiunea pentru pictură a tinerei tătăroaice datează din copilărie și depășește și granițele Româ-niei, Aimer Genali expunându-și creațiile, anul trecut, și în Crimeea. Ea speră ca acest hobby al ei să contribuie în viitor, chiar și într-o mică măsură, la păstrarea identității și a frumuseții culturii din care provine.
Dincolo de latura etnică, Aimer Genali și-a pus pasiunea și în slujba tuturor celor care i-au admirat, până acum, lucrările, în special pentru cei mai mici dintre admiratori. Colaborează cu o editură pentru copii și își dorește să poată bucura cu mesajele ei viu colorate și copii defavorizați, uitați de soartă și de părinți, din cadrul unor fundații sau instituții cu program special.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 08 Iunie 2009
Stire din Diverse : Game, set and muci
Luni, 08 Iunie 2009
Stire din Diverse : Fie-le cerneala ușoară!
Sâmbătă, 06 Iunie 2009
Stire din Diverse : Garderoba de vară a celor mici
Pagina a fost generata in 1.9083 secunde