Reprezentanții DRI au evaluat rezultatele după primul an de predare a "Istoriei minorităților naționale din România"

268
În perioada 29 - 31 mai, Depar-tamentul pentru Relații Interetnice a organizat la Brașov, cu sprijinul Centrului Regional PER, seminarul cu tema Realizarea manualului de "Istorie a minorităților naționale din România". Potrivit informațiilor publicate pe site-ul DRI, seminarul a reprezentat cea de-a doua etapă a unui proiect la care se lucrează de câțiva ani și care a avut ca rezultat editarea și tipărirea unui material auxiliar pentru profesorii care predau această nouă disciplină, introdusă în licee sub forma unui curs opțional în anul 2008.
Așa cum se mai menționează pe www.dri.gov.ro, la seminarul de la Brașov au participat o parte dintre autorii materialului auxiliar - istorici, profesori, oameni de cultură repre-zentând minoritățile naționale. Colectivul de coordonatori a fost lărgit prin cooptarea în proiect a cercetătorului științific de la Institutul de Istorie Nicolae Iorga al Academiei Române, Viorel Achim, cunoscut pentru cercetările sale legate de istoria romilor și a altor minorități.
În prima parte a lucrărilor, participanții au evaluat impactul materialului auxiliar de Istorie a minorităților naționale în mediul școlar și cultural din diferite zone ale țării, subliniind punctele tari și punctele slabe ale volumului. S-a apreciat că, în ciuda unor inadvertențe științifice sau erori tehnice, materialul a fost apreciat la justa sa valoare - ca o premieră atât în România, cât și pe plan european. Cei prezenți au salutat cu satisfacție faptul că la Gala societății civile 2009 (Secțiunea Educație), materialul de Istorie a minorităților a primit premiul I.
Partea a doua s-a axat pe discutarea perspectivelor deschise de aceste dezvoltări în ceea ce privește predarea istoriei și abordarea diversității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 08 Iunie 2009
Stire din Diverse : Game, set and muci
Luni, 08 Iunie 2009
Stire din Diverse : Fie-le cerneala ușoară!
Sâmbătă, 06 Iunie 2009
Stire din Diverse : Garderoba de vară a celor mici
Pagina a fost generata in 1.936 secunde