Locurile de joacă special amenajate pentru copii atrag familiile în Olimp

157
Locurile de joacă special amenajate pentru copii atrag familiile în Olimp - f07e9dc469e23c36b43f29299c84a3a9.jpg
La jumătatea lunii august, în stațiunea Olimp aflată în sudul litoralului poți număra turiștii pe degete, însă nici vremea nu a ținut cu cei veniți în concediu la mare.
Olimp este situat în prelungirea Neptunului, spre nord, stațiunea având un aer occidental. Faleza înaltă oferă o panoramă splendidă asupra plajei și a Mării Negre. Micile golfulețe au împărțit plaja în trei porțiuni pe care se poate bronza turistul venit la mare. Pe una dintre ele, un operator de plajă are impresia că este proprietar pe porțiunea de nisip și selectează turiștii după bunul plac. Nu suportă orice fotograf, doar dacă este paparazzi, ne spune musculosul.
Pe plajă, o umbrelă, o saltea și un șezlong se pot închiria, pentru toată ziua, în schimbul sumei de 15 lei.

Figurina căpșunică,
locul de joacă preferat de fetițe
De-a lungul timpului, valurile au săpat malul, acum intrarea în apă făcându-se destul de abrupt, de aceea pe copii nu-i vezi în apă, nici măcar la mal, la apă mică. Ei fac, în schimb, castele de nisip și se împrietenesc repede cu ceilalți copilași veniți cu părinții în concediu la mare.
Nisipul din stațiune este fin, numai bun pentru amenajarea unor spații de joacă pentru copii sau pentru un volei pe plajă. Olimp este una dintre puținele stațiuni pe care am văzut figurine pe nisip, unde copiii se pot juca. Fetițele intră în figurina căpșunică, băiețeii se dau în căluți, în tobogan sau în leagăn. Broscuța este numai bună pentru a pune nisip și apă în ea, iar castelul din plastic își apleacă treptele pentru a se urca micuța Ileana Cosânzeana.
Olimp este cunoscută drept o stațiune balneoclimaterică ce a intrat în circuitul turistic în 1972. Astfel că, oamenii vin aici în căutare de liniște și relaxare, pentru a se trata de diferite afecțiuni, dar și pentru apa curată și nisipul fin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 15 August 2009
Stire din Diverse : Blitz
Pagina a fost generata in 1.9367 secunde