Lovește-ți prietenii în cap. Poate vă îmbogățiți!

436
Lovește-ți prietenii în cap. Poate vă îmbogățiți! - 9215b69bf3fc8955f31f72c4bd4e577a.jpg
Doi britanici jucau baschet și au descoperit că e bine să te lovești la cap din când în când, fiindcă îți mai vin idei. După ce unul dintre ei și-a luat un cot în cap, amicul său i-a dat o pungă cu gheață. După vreo 10 minute de meditat la rece, ca să evite posibile degerături la degete, accidentatul a plasat punga cu gheață în casca de motocicletă a prietenului său. Nu întrebați de ce. Comportamentul său ilogic a dus la o invenție extrem de utilă – casca răcită, ca să îi zicem așa.
Se cheamă ThermaHelm și costă în jur de 500 dolari. Este o cască din fibră de carbon, dotată cu două "rezervoare" – unul cu apă și altul cu nitrat de amoniu. În caz de accident, rezervoarele se sparg și cele două substanțe se amestecă, acționând ca o compresă cu gheață, care răcește creierul și reduce drastic riscul producerii de accidente cerebrale grave.
Cei doi amici lucrează deja la un model mai sofisticat, care va costa 815 dolari, dar va fi dotat cu o cameră video, GPS și Bluetooth. Casca va fi disponibilă în Marea Britanie, din luna iulie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 02 Februarie 2010
Stire din Diverse : LG produce un nou televizor vechi
Pagina a fost generata in 1.6165 secunde