Lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre căsătorie

181
Lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre căsătorie - fondlucruripecarenutilespune-1363271115.jpg
Unii tineri consideră că mariajul este cel mai bun lucru care li se poate întâmpla, în timp ce alții consideră că nu vor face niciodată pasul cel mare. Însă, dacă nu ai trecut prin această experiență sunt multe de spus despre căsătorie. Bineînțeles, dincolo de imaginea idilică pe care o au multe domni-șoare care visează la feți frumoși călare pe cai albi, există multe alte lucruri despre care nu se prea vorbește deschis.


Spațiul personal

În ultimii ani ați fost inseparabili, ați făcut totul împreună. Ce nu v-a spus însă nimeni este că la un moment dat este posibil să vreți să faceți anumite lucruri și singuri. Spre exemplu, vei dori să ieși singur/ă, pentru o seară cu vechea gașcă. Este un lucru bun să ai nevoie de spațiul personal, dar este important să vorbești cu partenerul despre acest subiect.

Fericirea

Nimeni nu ți-a spus că după euforia primelor luni de fericire, persoana căreia i-ai promis să-i fii alături la bine și la rău, începe să te mai și calce pe nervi. Este firesc să existe și altfel de momente mai puțin plăcute. Așadar nu te panica, încearcă să accepți lucrurile în ansamblul lor.

Disputele

Până acum nimeni n-a scos o vorbă despre faptul că o bună parte din căsnicie veți avea la nesfârșit discuții aprinse despre aceleași subiecte: familie, bani, treburi gospodărești. Nici măcar nu v-ar fi trecut prin cap că aceste subiecte vă vor face viața amară.

Timpul

Tu ești o pasăre de noapte, iar soția ta este o persoană căreia îi place să fie în picioare la prima oră. Însă, după ce vă mutați împreună și trăiți așa câteva luni, lucrurile încep să scârție, iar bioritmul devine o piatră de moară în relația voastră. Inclusiv viața sexuală va avea de suferit de vreme ce nu vă puteți pune de acord în legătură cu ora la care să mergeți în pat.

Prietenii

Nimeni nu ți-a spus că dacă nu faci un efort pentru a-ți ține aproape prietenii vei rămâne singur. Căsătoria nu este soluția perfectă pentru singurătate. Poți fi cu cineva pe care îl iubești însă să te simți singur. Partenerul, nu îți este prietenul/prietena de același sex și nu vorbiți despre lucrurile care odată vă făceau plăcere. Nu face greșeala să-ți îndepărtezi cel/a mai bun/ă prieten/ă după ce te-ai căsătorit. De fapt, ideal ar fi să-ți păstrezi toți prietenii/prietenele.

Copiii

Chiar dacă nimeni nu ți-a spus este foarte important ca amândoi să fiți pe aceeași lungime de undă când este vorba despre dorința de a avea copii. Dacă n-ați abordat acest subiect în mod serios s-ar putea să aveți surprize neplăcute. S-ar putea să crezi că partenerul își dorește sau nu-și dorește copii și să presupui greșit. Tocmai de aceea este important să afli care este părerea partenerului în legătură cu copiii, chiar înainte de a vă căsători.

Petrecerile

Petrecerile pot fi un motiv serios de ceartă în cuplu. Când erai singur/ă nu era nicio problemă să mergi să te distrezi, însă acum poate fi motiv de ceartă. Când ești tânăr și fără obligații poți merge oriunde dorești, însă după ce te-ai căsătorit și trebuie să mergi la serviciu dimineață, iar partenerul vrea ca seara să mergeți la petreceri, este momentul să începi o discuție în acest sens.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8517 secunde