Magie în farfurie la malul mării

453
Magie în farfurie la malul mării - d12dbd37a4a8bc4327e3faa9bf8a20cf.jpg
Primul eveniment de gătit în aer liber la malul mării a avut loc sâmbătă, pe terasa hotelului Savoy din stațiunea Mamaia. Evenimentul a fost organizat de TV Paprika, post de televiziune cu tematică gastronomică, și Hello Events, iar "Cuget Liber" a fost partener media.

Carnea de porc, "leguma" de bază
în bucătăria sârbească
Trei maeștri bucătari au gătit pentru turiștii aflați pe litoral. Expertul în gastronomie Milorad Milosevic a convins publicul că bucătăria sârbească merită gustată într-un sejur la malul mării. Maestrul a adus pentru spectatori zacuscă sârbească, plăcintă cu brânză și spanac, piept de pui umplut cu cașcaval și șuncă, mici sârbești și multe alte bunătăți.
În fața turiștilor, Milorad Milosevic a preparat un fel de ghiveci, care conținea ceapă, ardei, roșii și carne coaptă pe grătar. În timp ce pregătea delicioasa mâncare, bucătarul a dezvăluit câteva dintre tainele bucătăriei sârbești: "Eu sunt dintr-o zonă unde se folosește foarte mult ardei, așa că-l folosim cât mai mult. În bucătăria sârbească, leguma de bază este carnea de porc, iar în ceea ce privește condimentele, nu folosim atât de multe ca bucătarii români". La final, cei prezenți s-au îmbulzit să deguste din preparatele sârbești.

Concurs de tocat ceapa pentru turiști
Până să-și pregătească masa de lucru al doilea bucătar, organizatorii evenimentului au lansat un concurs de tăiat ceapa. Trei doamne s-au întrecut în a tăia ceapa cât mai repede, mai subțire și mai mărunt. Elena Belu a demonstrat că este o gospodină înnăscută și a câștigat concursul, primind un șorț cu toate ustensilele necesare într-o bucătărie.
În a doua parte a serii, Ahmed Mahmud ne-a introdus în tainele bucătăriei libaneze: "Noi folosim mult hummus, sos de rodii, cereale, mentă și măsline. Despre bucătăria libaneză se spune că este bucătăria soarelui sau a inimii, pentru că este foarte sănătoasă". Maestrul nu a dorit să dezvăluie nicio rețetă, însă promite celor care vin să mănânce la restaurantul libanez că, odată cu nota de plată, primesc și o rețetă libaneză.
După ce au gustat din prepa-ratele sârbești și libaneze, turiștii au făcut câteva minute de sport, alături de antrenorul de fitness, Cristian Dumitru, zece dintre participanți primind abonamente la o sală de sport.

Horia Vîrlan a făcut show la concursul de gătit
Senzația serii a fost bucătarul Horia Vîrlan, de la Prima TV. Vesel și pus pe șotii, maestrul a făcut demonstrații culinare delicioase, preparând un meniu mediteranean.
Denisa și Nicoleta, două fetițe din public, au fost ajutoarele lui Horia. Publicul s-a apropiat de masa de gătit a bucătarului și a ajutat la curățarea mesei prin degustarea preparatelor: cremă de sparanghel cu somon și avocado, creveți cu orez asezonați cu un sos de anason și, la desert, brânză de vaci cu zmeură, kiwi, afine și frișcă.
Orice întrebare venită din partea participanților la eve-niment își găsea răspunsul, Horia Vârlan fiind răbdător cu fiecare în parte. Maestrul a făcut glume pe seama diametrului burții lui și, deși a sfătuit oamenii să nu mănânce seara, el a mărturisit că nu poate respecta regulile. "Vă rog să nu ezitați să fiți răi cu mine și să mă criticați", a continuat, cu renumitul rânjet, bucătarul. Horia a povestit că gătește cu drag acasă pentru soție și fetița lui, dar și la restaurant și oriunde este invitat.
Turiștii au așteptat răbdători să deguste din preparatele pregătite de bucătar, îmbulzindu-se și strigând să ia câte puțin, să rămână pentru toți. Un băiețel plângea cu sughițuri pentru că nu a apucat și el desert.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 10 August 2009
Stire din Diverse : StarCraft 2 a fost amânat
Luni, 10 August 2009
Stire din Diverse : Windows 8 vine în 2012
Pagina a fost generata in 1.9305 secunde