Mamele perfecționiste, predispuse la depresii

172
Rezultatele unui studiu arată că un tip de perfecționism potrivit căruia consideri că ceilalți se așteaptă să fii perfectă, cunoscut ca "perfecționismul prescris social" este asociat cu depresia postpartum pentru femeile care sunt mămici pentru prima dată.


Legătură dintre perfecționism și depresia postpartum a fost mai puternică pentru cele care sunt atât de perfecționiste încât vor să pară că nu au nici o problemă. Așadar, pot exista mămici pentru care ai putea jura că totul este în ordine, ba chiar perfect, dar de fapt adevărul este cu totul altul. Ele se simt destul de rău, dar se străduiesc să arate că totul e perfect.

Dacă aceste mămici perfecționiste tind să ascundă depresia lor, cum pot prietenii și medicii să își dea seamă că există o problemă?

Un indiciu ar putea fi atunci când o femeie pare să se descurce prea bine cu noua ei viață ca mămică, pare să facă față tranziției uimitor de bine. Cheia este să faci noua mămica să vorbească despre experiența ei în termeni realiști, în loc să spună ceea ce vor oamenii să audă.

E important pentru proaspeții părinți să realizeze că nu au suficientă experiență și că nu trebuie să fie perfecți, nu trebuie să fie cei mai buni părinți din lume. Ei trebuie doar să își experimenteze rolul, să se străduiască și asta e cel mai bun lucru pe care îl pot face.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Martie 2013
Stire din Diverse : De ce nu mai ai  chef de sex?
Pagina a fost generata in 0.1898 secunde