Marile riscuri ale detoxifierii după ureche

202
1
Marile riscuri ale detoxifierii după ureche - riscuridetoxifiere-1421068859.jpg

Articole recomandate

Mai ales în această perioadă a anului, detoxifierea organismului este chiar recomandată de majoritatea nutriționiștilor, dar în niciun caz după ureche! Specialiștii de la csid.ro atrag atenția că multe dintre alimentele pe care le consumăm pentru a fi mai sănătoși intră în conflict cu multe medicamente uzuale, pe care le luăm în mod frecvent pentru diferite afecțiuni, de exemplu, cu tratamentul pentru o banală răceală sau cu medicamentele pentru inimă. Iar cine nu știe să le asocieze riscă să se simtă mult mai rău decât înainte de a începe cura de detoxifiere.

De cele mai multe ori, farmacistul nu ne atenționează și nici nu are de unde să știe că antihipertensivele oferite ar putea să ne facă mai mult rău decât bine. Dacă astfel de medicamente sunt administrate în aceeași perioadă în care ținem o cură de detox, bazată pe legume verzi, bogate în vitamina K, poate exista un risc crescut de hemoragie. Iar lista alimentelor care intră în conflict cu medicamentele este lungă. Și cum după Sărbători mulți vor să mănânce mai ușor, se aruncă în raioanele de vegetale din supermarket-uri, fără a ține cont de avertismentele doctorilor.

Lactatele cresc tensiunea

Brânzeturile fermentate conțin anumiți compuși care pot interfera cu acțiunea antidepresivelor și pot duce la apariția unor crize de hipertensiune. La fel de multă atenție trebuie să acordăm și suplimentelor alimentare folosite în curele de detoxifiere. Medicii sunt de părere că uleiul de pește, din cauza conținutului crescut de acizi grași Omega 3, asociat cu anticoagulantele, crește riscul de hipertensiune, iar suplimentele cu spirulină pot declanșa o criză de gută la pacienții care au deja o predispoziție și au mâncat multă carne în ultimul timp.

Grapefruitul, salata verde, spanacul, lămâile...

Teoretic, toate aceste super-alimente bogate în vitamine sunt considerate adevărate minuni pentru sănătate. Practic, însă, dacă le asociem cu anumite medicamente, acestea se pot transforma în cei mai mari dușmani.O jumătate de pahar de suc de grapepfruit poate chiar să tripleze efectul antibioticelor și chiar să anuleze eficiența anticoncepționalelor orale.

Același efect îl au asupra antibioticelor și lactatele. Produsele bogate în calciu, cum sunt lactatele (laptele, brânza  etc.), pot interacționa cu anumite substanțe din medicamente și pot inhiba acțiunea acestora, făcându-le ineficiente. 

Comentează știrea

Dine
23 noiembrie 2015
Detoxifierea organismului

Cel mai indicat pentru detoxifierea corpului e sa se faca o cura cu fructe. De fiecare data da rezultate.

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Trucuri pentru preparate gustoase
Marţi, 30 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Prăjitură cu ciocolată albă
Pagina a fost generata in 2.6184 secunde