Meseria care a rezistat crizei

130

Articole recomandate

Se vede cu ochiul liber că domeniul vânzărilor este unul dintre puținele sectoare în care numărul joburilor disponibile a crescut, chiar și în perioada de criză economică. Oamenii buni în vânzări s-au căutat dintotdeauna, iar persoanele fără experiență au găsit, în acest domeniu, un punct de lansare pentru o viitoare carieră profesională. Iată câteva avantaje pe care specialiștii spun că le poți avea dacă alegi să lucrezi în vânzări.

Program flexibil de lucru. Atâta timp cât îți atingi targetul de vânzare, angajatorul nu se va preocupa de cât de mult timp îți petreci tu la birou. Nu te gândi însă că poți face totul de acasă, din fața televizorului. Un om de vânzări care nu "iese în piață" nu va reuși.

Venituri peste medie. Oamenii de vânzări sunt mai interesați de comision decât de salariul fix. Ce este cel mai important pentru omul de vânzări? Conștientizarea că este responsabil de încasarea contravalorii vânzării. De cele mai multe ori aici se face diferența între performanță și eșec.

Networking. Un job în domeniul vânzărilor îți asigură o rețea de cunoștințe poate mai mare chiar decât un job în PR/comunicare. Astfel, poți fi în contact cu tot felul de persoane și ești mereu la curent cu noutățile.

Programe de dezvoltare. Oamenii de vânzări sunt mereu în fruntea listei când vine vorba de traininguri, programe de dezvoltare, team-buildinguri sau alte evenimente mai puțin formale. Ei sunt cei care aduc resursele financiare în cadrul companiilor și sunt primii ce beneficiază de rezultatele muncii lor.

Imagine: Imaginea contează poate peste 90% pentru o primă impresie. Când ai doar câteva minute la dispoziție ca să convingi un potențial client că merită să îți acorde atenție, imaginea lucrează în favoarea ta. Dacă ai resușit să demonstrezi că ai stofă de vânzător, atunci și angajatorul va avea grijă să conduci o mașină potrivită, să ai un laptop și un telefon performant, să fii imaginea produsului/serviciului său.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 23 Iulie 2013
Stire din Diverse : Cum să ai succes în carieră
Pagina a fost generata in 4.1399 secunde