Metode eficiente de epilare

177
Metode eficiente de epilare - metodedeepilare-1374160794.jpg

Articole recomandate

Dacă ești grăbită și vrei să scapi de părul nedorit de pe corp, cremele depilatoare sunt cea mai bună soluție. Ușor de aplicat, acestea îndepărtează tot părul de la suprafața pielii. Înainte de a folosi o cremă depilatoare, testeaz-o pe o mică porțiune pentru a vedea reacția pielii tale. Dacă te iriți după aplicare, spală zona cu un săpun antibacterian, iar dacă iritația nu dispare mergi la medic.

Lama de ras. Îndepărtarea părului de pe corp cu lama este cea mai ușoară și ieftină metodă de epilare. Mod de folosire: umezește pielea și aplică spumă de ras sau gel de duș pe zonele care urmează a fi epilate, apoi trece ușor cu lama. La final, clătește cu apă călduță, șterge pielea cu un prosop moale și aplică o loțiune calmantă, pentru a evita iritarea pielii.

Epilatorul. Noile generații de epilatoare de pe piață sunt foarte performante. Acestea au atenuatoare de durere, viteze diferite și modele speciale pentru zonele intime, delicate. Unele pot fi folosite chiar sub apă. Mod de folosire: înainte de a te epila fă-ți un duș cald pentru a deschide porii. Mergi apoi pe fiecare zonă în parte, fără a apăsa și poți trece cu epilatorul de mai multe ori pe o zonă, până când aceasta este perfect curată.

Epilarea orientală. Este o metodă veche de epilat care se bazează pe un amestec de zahăr, apă și lămâie. Epilatul cu zahăr este similar celui cu ceară, deși zahărul se folosește la o temperatură mai scăzută. Pentru că are tendința de a se lipi de păr și nu de piele, creează mai puțin disconfort decât ceara. Mod de folosire: aplică zahărul cald pe piele, apoi îndepărtează-l cu ajutorul unor fâșii de material. Trebuie să ai însă foarte multă dexteritate pentru această metodă de epilat.

Epilarea cu ceară caldă. Epilarea cu ceară caldă este cea mai eficientă metodă de epilat și este cea care te ajută cel mai mult la rărirea firelor de păr. Mod de folosire: aplică ceara caldă pe pielea uscată și curată în sensul creșterii firelor de păr. Așteaptă câteva secunde, apoi trage fâșia de ceară în sens invers creșterii firelor de păr. După epilare este bine să folosești alcool pentru a îndepărta bucățelele rămase de ceară și o loțiune specială după epilat pe bază de aloe vera.

Epilarea definitivă – fotoepilarea. Fotoepilarea este îndepărtarea părului cu ajutorul luminii. Aceasta include două tehnici de epilare: cu lumină intens pulsată și cu laser. Principala diferență dintre cele două metode este că îndepărtarea părului cu lumină intens pulsată este garantată pentru majoritatea tipurilor de piele și de culoare a părului, este ieftină și nu doare.

(Sursa: www.clicksanatate.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9145 secunde