Epilare definitivă cu IPL sau cu laser? Alegeți varianta care vi se potrivește

960
Epilare definitivă cu IPL sau cu laser? Alegeți varianta care vi se potrivește - cellulemblock18-1361803784.jpg
În curând vine sezonul fustițelor scurte, bluzelor decoltate și al costumelor de baie și trupul nostru trebuie să arate impecabil. Părul nedorit va trebui să dispară așa că este bine să vă gândiți de pe acum la o metodă de a scăpa de el. 


Dacă v-ați săturat de metodele de epilare clasice, dureroase și cu efecte de scurtă durată, aveți alternativa epilării definitive. Într-adevăr, este o variantă care cere răbdare și o cheltuială mai mare, dar rezultatele sunt deosebite. 

Procedura este rapidă și foarte sigură, se pot epila toate zonele corpului, tratamentul nu este dureros și, în timp, veți scăpa de pilozitate.

"Fotoepilarea poate fi realizată cu două tipuri de aparate: laser și IPL (lumină intens pulsată). Diferența dintre cele două este că la laser firul de păr poate avea între 2 și 4 mm, pe când la IPL este indicat să fie foarte mic", ne-a explicat Nicoleta Suciu, asistent medical și specia-list în remodelare corporală la Cen-trul de Înfrumusețare Cellulem Block Belleza Constanța. Împreună cu specialiștii puteți alege tehnologia care vi se potrivește, cu laser sau cu IPL, dar și câte ședințe sunt necesare. Înainte de începerea tratamentului de epilare definitivă, se efectuează un test de sensibilitate gratuit pentru mai multă siguranță.

Rezultate vizibile, în timp

"Metodele folosite sunt IPL (Lumină Intens Pulsată) și Laser (aceasta se poate efectua pe pielea bronzată fără pauză de soare). Lumina emisă de dispozitiv este absorbită de melanină (pigmentul) firului de păr, este transformată în căldură și condusă până la rădăcină, unde distruge celulele germinative. Tratamentul de epilare definitivă este eficient doar atunci când firul de păr se află în faza activă de creștere. După efectuarea ședinței, aproximativ 15 - 20 la sută din părul de pe zona tratată va cădea treptat după 1 - 3 săptămâni. Cu cât părul este mai închis la culoare /conține mai multă mela-nină) și mai gros, cu atât este eliminat mai repede", mai explică reprezentantul Cellulem Block.

Părul fin și mai deschis la culoare se elimină mai greu și este necesar un număr mai mare de ședințe. Tratamentul nu are rezultate pentru părul alb sau blond, deoarece este lipsit de pigment.

Tratament comod și nedureros

O ședință durează de la câteva minute, în cazul zonelor mici, cum ar fi buza superioară sau bărbia, până la o oră și jumătate. Numărul de ședințe depinde de mai mulți factori precum fototipul pielii, de culoarea și caracteristicile firului de păr (grosimea), zona tratată, vârsta și sexul, metabolismul hormonal. Perioada între două ședințe este de șase până la opt săptămâni, în funcție de zona tratată. Tratamentul nu este dureros, se simte doar o pișcătură suportabilă și o ușoară senzație de căldură. Vă puteți întoarce imediat la activitatea obișnuită.

"Putem numi această procedură progresiv definitivă. Firele de păr tratate cu succes în faza activă nu vor mai crește niciodată, dar pe zona tratată vor mai apărea fire de păr produse de alți foliculi. Nu se obține o curățare a zonei de sută la sută. Părul apărut după tratament este fin, depigmentat, cu aspect de puf. Se recomandă efectuarea unei ședințe de întreținere o dată sau de două ori pe an", adaugă Nicoleta Suciu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Martie 2012
Stire din Sănătate : Cum putem să ne remodelăm corpul
Pagina a fost generata in 0.3571 secunde