Metode naturale pentru desfundarea chiuvetei

13126
Metode naturale pentru desfundarea chiuvetei - chiuveta-1413378614.jpg

Articole recomandate

Indiferent cât de mică, simplă sau mare și sofisticată este bucătăria ta, chiuveta, oricât de protejată ar fi, tot se va înfunda din când în cad. Casa.construct.ro are câteva sfaturi bune și simple, eficiente și practice, ușor de aplicat și fără riscuri pentru integritatea țevilor și a instalației în general. 


1. Ca măsură preventivă, ar trebui să folosești un filtru de scurgere, care nu va permite resturilor, fie că sunt la chiuveta de bucătărie, fie că sunt la chiuveta din baie, să treacă și să se depună în țeava de scurgere. Filtrul poate fi spălat la sfârșitul fiecărei zile și te va scuti de foarte multe neplăceri. Atenție, filtrul nu poate opri grăsimile, care sunt principala cauză care duce la înfundarea chiuvetei din bucătărie, după cum săpunul și părul sunt principala cauză pentru înfundarea chiuvetei din baie.

2. O dată pe săptămâna toarnă apă fierbine în scurgerea chiuvetei. Apa trebuie să fie undeva până în 90 de grade Celsius. În apa clocotită poți adăuga oțet, suc de lămâie (câteva linguri) sau o poți utilize simplă. Mirosul neplăcut emanat de chiuveta din baie sau din bucătărie se combate tot cu apă fierbinte, în care adaugi puțin detergent de vase. Metoda, aplicată constant, te ferește de chiuvete înfundate, dar sunt și alte soluții bune pe care le poți folosi dacă trebuie să desfunzi chiuveta.

3. O metodă tradițională folosește bicarbonat de sodiu. Toarnă o lingură de bicarbonat pudră în gaura de scurgere, apoi 2-4 linguri de oțet și lasă amestecul să acționeze. Această substanță naturală este o bună soluție pentru desfundat chiuveta. După 30-40 de minute toarnă doi litri de apă clocotită. De cele mai multe ori, chiuveta se desfundă perfect, fără să fie afectate țevile și o să miroasă frumos.

4. O altă soluție pentru situațiile în care chiuveta pare foarte blocată este o saramură făcută din 2 litri de apă clocotită și 5 linguri de sare. Soluția fierbinte se toarnă direct în surgere și va ajuta la îndepărtarea depunerilor de grăsime. Soluția este ideală și pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute degajate de chiuvetele înfundate.

5. Poți să desfunzi chiuveta și cu una din cele mai cunoscute băuturi răcoritoare. Pur și simplu toarnă 500 de mililitri în gaura de scurgere și las-o să acționeze. Este foarte eficientă și lasă în urmă un miros plăcut. Poți face băutura și mai eficientă adăugând înainte puțin bicarbonat (două lingurițe) și o lingură, două de oțet. Toarnă băutură răcoritoare și lasă combinația să acționeze. După o ora toarnă apă clocotită.

6. De asemenea, clasica pompă nu trebuie să-ți lipsească din casă. Combină acțiunea mecanică a acesteia cu soluție de apă sărată sau doar cu apă fierbinte. Pompa, acționată prin mișcări scurte, dar foarte rapide, face ca dopul de murdărie să se dezintegreze. Abia dacă aceste soluții naturale nu funcționează poți să apelezi la chimicale, care prezintă inconvenientul că atacă instalațiile și, în plus, folosite excesiv, pot eroda prematur instalațiile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 16 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Ghivecele toamnei din grădina ta
Miercuri, 15 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Ce se gătește prin țările nordice
Miercuri, 15 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Trucuri în bucătărie
Pagina a fost generata in 2.5587 secunde