Concurs Microsoft ieftinește Vista

262
Compania Microsoft a anunțat că va reduce prețurile la sistemul de operare Windows Vista cu scopul de a determina clienții să achiziționeze cea mai nouă versiune actualizată a sistemului de operare Windows Vista, informează Reuters, citată de NewsIn. Cel mai mare producător de software din lume a declarat că plănuiește să reducă prețurile pentru sistemele de operare Windows Vista în 70 de țări în acest an, odată cu apariția primului update, cunoscut ca Service Pack 1 (SP1).
Pachetele Windows Vista vândute în magazine sau pe internet reprezintă mai puțin de 10% din totalul sistemelor de operare Windows, ce funcționează pe 90% din PC-urile existente la nivel mondial. Majoritatea consumatorilor optează pentru achiziționarea calculatoarelor ce au deja instalate ultima versiune de Windows.
"Credem că aceste modificări vor aduce mai multe vânzări la sistemele de operare Windows", a declarat unul dintre vicepreședinții Microsoft, Brad Brooks.
În SUA, Microsoft va reduce prețurile la Windows Vista Ultimate, ultimul sistem de operare scos pe piață de companie, la 319 dolari, de la 399 dolari, pentru versiunea completă, și va reduce prețul la versiunea "upgrade" la 219 dolari, de la 259 dolari, pentru consumatorii ce au deja Windows XP sau o altă ediție a sistemului Vista. Compania va reduce și prețurile pentru Vista Home Premium, versiunea de bază a noului sistem de operare, la 129 dolari, de la 159 dolari, reducerile variind în funcție de țară.
Microsoft a vândut peste 100 de milioane de licențe Vista din ianuarie 2007, când a avut loc lansarea sistemului de operare, performanță de a sporit considerabil  câștigurile companiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0199 secunde