Miercuri începe Luna Ramazan

697
Miercuri începe Luna Ramazan - 3fb22546e0a13fb8b5d7345218eef2a5.jpg
Miercuri, 11 august, musulmanii din întreaga lume intră în Luna Ramazan. Vor urma 29 de zile de post și rugăciune, perioadă în care, așa cum spune tradiția, porțile iadului vor fi închise, iar cele ale raiului vor fi deschise.

Luna Ramazan este a noua lună din calendarul islamic și cea mai importantă pentru credincioșii musulmani. În cele 29 de zile ale Lunii Ramazan, musulmanii postesc de la răsăritul soarelui până la apus.
În luna Ramazan se spune că s-a coborât Cartea Sfântă, Coranul, iar acest eveniment a avut loc în Noaptea de Kadîr (Kadîr Gecesi).
Specific acestei perioade de post este iftar-ul, care reprezintă masa de seară ce se servește zilnic, după apusul soarelui.
Respectarea postului este una dintre cele cinci îndatoriri de bază pe care orice credincios musulman trebuie să le respecte, cunoscute ca stâlpii credinței islamice. În Luna Ramazan, credincioșii musulmani se trezesc dimineața pentru a servi masa înainte de răsăritul soarelui. Până seara, cei ce țin post nu vor mai mânca și nu vor mai bea absolut nimic, nici măcar apă. Seara, după apusul soarelui, va fi servită cina - iftarul. În această perioadă, în fiecare noapte moscheile sunt deschise, iar credincioșii musulmani se roagă la Allah prin rugăciunea numită "teravih".
Luna Ramazan se va încheia pe 8 septembrie, iar pe 9 septembrie va fi prima din cele trei zile de Bayram. Va fi bayramul dulce, pe parcursul a trei zile credincioșii musulmani vor pregăti bucate tradiționale, vor merge în vizite la rude și prieteni, iar de pe mese nu vor lipsi tradiționalele baclavale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 August 2010
Stire din Diverse : Mai mult Web 2.0 cu Check Point
Sâmbătă, 07 August 2010
Stire din Diverse : Google îngroapă Wave
Sâmbătă, 07 August 2010
Stire din Diverse : Lapte sănătos de la vacile clonate
Sâmbătă, 07 August 2010
Stire din Diverse : Limonadă
Pagina a fost generata in 2.4962 secunde