X

Misterele Cerului, dezvăluite la Planetariul Constanța

605
Misterele Cerului, dezvăluite la Planetariul Constanța - misterele-1532004193.jpg
Ca o fereastră deschisă permanent spre Cer, Planetariul din Constanța este primul obiectiv public de acest gen din România, fiind inaugurat în 1969, an în care celebrul astronaut Neil Armstrong a pășit pe Lună. 


Planetariul destăinuie și azi misterele greu de pătruns ale Cerului. 


O lume de dincolo de noi, alcătuită din stele, planete, meteori, galaxii și altele vi se dezvăluie, dar veți învăța să călătoriți printre ele folosin-
du-vă de constelații, cele care contribuie la realizarea acestui tablou, "Cerul", care nu a suferit nicio restaurare în ultimii 2.000 de ani. 


Pentru cei care nu au vizitat niciodată un Planetariu, este o experiență de neuitat. Demonstrația este o proiecție pe o boltă artificială a unui Cer înstelat. În sala prevăzută cu aer condiționat, puteți petrece o noapte în câteva zeci de minute, totdeauna având siguranța unui "Cer senin". 


Planetariul dispune de o cupolă cu diametrul de 8 metri și o capacitate de 80 de locuri. Pot fi văzute aproximativ 5.000 de stele, planete, Luna, comete, meteori, sateliți artificiali și multe altele. 


De asemenea, în holul Planetariului, poate fi vizitată o expoziție cu tematică de astronomie. 


Programul Planetariului este de luni până duminică, orele 10.15 - 11.45 - 13.00 - 14.15 - 16.00 - 17.15. 


Adulții plătesc 8 lei pe bilet, iar elevii și studenții - 2 lei. Accesul nu este permis copiilor cu vârste mai mici de 7 ani. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6318 secunde