Mobilier pentru o bucătărie mai practică

267
Mobilier pentru o bucătărie mai practică - 7octfond2-1381148570.jpg

Articole recomandate

Corpurile de mobilier și accesoriile multifuncționale sunt perfecte pentru o locuință de mici dimensiuni, deci și pentru o încăpere precum bucătăria, pentru că se pliază pe necesitățile tale.

Electrocasnice încastrate

Unele corpuri de mobilă create pentru bucătărie pot încorpora electrocasnice precum cuptorul cu microunde sau cel electric, hota sau frigiderul. De asemenea, specialiștii Click pentru femei sunt de părere că poți "îmbrăca" în mobilă și mașina de spălat rufe, pentru a putea face mai multe în timp ce ești în bucătărie și gătești. În acest mod vei avea mai mult loc de depozitare pentru o mulțime de alte lucruri care-ți ocupau cămara sau restul casei.

Truc! Dacă alegi această variantă și-ți faci mobila de bucătărie la comandă, când iei măsurătorile, păstrează spațiu între electrocasnice și blat sau mobilier, pentru o bună ventilație și, în cazul mașinii de spălat, pentru a nu deteriora mobila în timpul programului de stoarcere. 

Dulapurile suspendate, ideale dacă n-ai cămară

Folosește la maximum spațiul rămas liber pe pereți și montează corpuri suspendate cu uși din lemn sau din sticlă securizată, cu deschidere verticală sau orizontală, diversificând pentru un plus de originalitate. Ele sunt o soluție excelentă în situația în care n-ai o cămară sau visezi la mai mult spațiu pentru conserve ori plante uscate pentru ceaiuri. Unele corpuri de mobilă pentru bucătărie pot avea picurător, însă este posibil ca el să-ți "fure" din spațiul destinat păstrării veselei sau al altor accesorii utile în bucătărie.

Masă funcțională

Bucătăria poate deveni și loc de primire a unor oaspeți, deci n-ar strica să ai la dispoziție o masă extensibilă sau un colțar comod. Acesta din urmă este o variantă practică și elegantă de a amenaja o bucătărie, mai ales că unele au, sub șezut, spații de păstrare pentru o mulțime de lucruri. În plus, un cărucior cu rotile îți oferă mai mult spațiu de lucru și de depozitat, te ajută să duci toate cele necesare unei mese festive care are loc în living, dar poate fi, alături de un scaun înalt, un mic birou pentru copilul tău când își face temele alături de tine, în bucătărie. Un astfel de cărucior poate avea și sertare, care se deschid din două direcții, ideal și pentru păstrarea câtorva instrumente de scris pentru copii.

Extraponturi

Un taburet colorat poate fi suport pentru picioare, scăunel pentru copii sau scară, pentru ca tu să ajungi la corpurile suspendate pe pereți. Dacă ustensilele de bucătărie ocupă prea mult loc în sertare, așază-le la îndemână, pe cârlige prinse pe o șină.

Grădină în miniatură

Vrei o bucătărie care inspiră prospețime? Poți avea o mică grădină în acest spațiu, așezând flori pe marginea geamului sau, de ce nu, într-un suport de condimente, alături de câteva borcănele cu mirodeniile tale preferate. Iată numai câteva soluții practice, dar care vor face din bucătărie un spațiu cât mai plăcut, confortabil și funcțional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Clătite cu banane și nuci
Miercuri, 02 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum alegi hota de bucătărie
Miercuri, 02 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Lasagna cu brânză
Pagina a fost generata in 1.9139 secunde