Concurs Neamuri proaste

529

Articole de la același autor

"Șmecher de România", inițiativa Realitatea TV care încurajează demascarea acelor Păturici care ne enervează la semafor, pe plajă sau la mall, este o idee destul de bună, dar, dacă nu moartă, cel puțin bolnavă incurabil din fașă. Ca, de altfel, toate ideile bune ce sparg, ici și colo, capetele românilor. Drept dovadă, telespectatorii nu s-au înghesuit până acum să umple mailul Realității cu dovezi foto sau video ale țopârlanilor de pe străzile Patriei. Să fie din cauza audienței nu atât de mari de care se bucură postul lui Vântu? Sau - o explicație mai verosimilă - devenim și noi, restul, din ce în ce mai mogâldani și începem să nu mai distingem STILUL de parvenitism?
Departe de mine intenția de a da lecții de stil, din moment ce nici eu nu mă pot lăuda că aș dispune de o prea mare cantitate din această marfă de preț. Îmi place să cred că sunt un tip clasic, care poartă denim și în anul de grație 2008 și care respinge țoalele înzorzonate și sclipicioase. Dar nu despre haine e vorba, cu toate că poți trage o grămadă de concluzii despre cineva dacă ești atent la ce și, cel mai important, cum poartă. Pentru ce voi scrie mai la vale se vor găsi destui să mă acuze de exces fățarnic de mânie proletară, invidie sau mai știu eu ce. Merită riscul.
Din nefericire pentru conaționalii noștri care atârnă la vedere lingourile de aur de pe degete și de la gât, libelulele D&G de pe nas, Pradele, Vuittonurile (fake-uri ori nu) sau Murcielagourile, clasa nu se cumpără. Așa cum încerca și Dinu al lui Filimon, vrednic întâistătător al troglodiților contemporaneității, care măcar citea Machiavelli. Nu, tăticu’, cu clasă te naști. N-o ai? Poți intra și la Harrod’s călare pe un tanc plin cu bani, tot degeaba: umbletul tău, gestica, grimasele tale, totul va urla "neam prost la orizont!". Îți vor goli cardul, firește, dar nu te vei alege cu respectul pe care-l cauți, ci cu zâmbete condescendente.
Păcat că ipochimenii ăștia se înmulțesc ca iepurii. În lipsa cultivării unor valori reale, ca onoarea, verticalitatea, mândria, respectul, loialitatea, buna cuviință, masa asta de șmecheri face prozeliți încă din rândul celor fără buletin. Dacă îți parchezi SUV-ul pe plajă ca nesimțitul și tot tu faci pe nebunul, dacă arunci chiștoacele pe geam în parbrizul celui din spate și îl iei la omor dacă protestează, dacă strângi din fese o lună întreagă pentru a-ți cumpăra supercelularul mileniului trei și după aia dai "bip", dacă ai căruță de 30.000 de euro în fața blocului și ești dator la întreținere pe un an... ești demn de milă. Nici măcar vrednic de dispreț, șmechere!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7822 secunde