Fermierii ies în stradă pentru a cere subvenție de 50% din prețul de la pompă al motorinei

555

Articole recomandate

Reprezentanții Federației Agrostar vor organiza un miting de protest în mai multe orașe ale țării, pentru a cere ca subvenția la motorină pentru fermieri să fie cât jumătate din prețul la pompă, a spus luni președintele Asociației Crescătorilor de Oi Sibiu, Marcel Andrei.
"La nivelul anului 2010, nu mai putem face agricultură cu calul, mai ales în condițiile de secetă din ultimii doi ani. Plugul intră în pământ cam 6-7 cm, adâncime insuficientă pentru a face agricultură așa cum trebuie. Cu tractorul este altceva, însă nu ne permitem să lucrăm cu utilaje moderne din cauza prețului motorinei. Nu mi se pare normal ca motorina pentru agricultori să fie accizată, pentru că noi nu circulăm pe drumurile publice, ci pe ogoare", a declarat Andrei pentru NewsIn.

În stradă, cu utilajele agricole
Reprezentanții Agrostar, din care face parte și asociația condusă de Marcel Andrei, vor ieși în stradă cu tot cu utilajele agricole.
"Vom picheta Prefectura cu tractoare și alte astfel de utilaje agricole. Trebuie să tragem un semnal de alarmă, pentru că în câțiva ani România nu va mai avea agricultură în condițiile astea", a adăugat Andrei.

Cele mai mici subvenții din UE
Fermierii susțin că "în acest moment, ca membri ai Uniunii Europene, avem cele mai mici subvenții, aproximativ 8% din ceea ce beneficiează un fermier european".
Aceștia avertizează că vor continua protestele, în cazul în care revendicările lor nu vor fi rezolvate în 30 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8786 secunde