Concurs Profesorii corectori la tezele unice vor fi sancționați penal dacă evaluează greșit lucrările

754

Articole recomandate

Profesorii care vor corecta tezele unice în anul școlar 2008-2009 vor fi sancționați penal dacă evaluează neglijent lucrările sau dacă îi lasă pe elevi să copieze, potrivit metodologiei publicate, luni, de Ministerul Educației. În afara sancțiunilor penale, ei vor risca și excluderea din învățământ.
Înainte de examen, profesorii vor trebui să dea o declarație prin care se angajează să respecte metodologia de evaluare și corectare, luând la cunoștință, totodată, de sancțiunile pe care le riscă dacă nu își fac bine treaba – anunță NewsIn.
Tezele vor fi corectate, potrivit noii metodologii, de doi profesori: unul de la clasă și unul din afara școlii unde învață elevul. În plus, profesorii corectori vor avea voie să sublinieze greșelile cu roșu, pentru a putea ține mai ușor evidența acestora și, în final, pentru a nota în conformitate cu gravitatea lor.
Lucrările cu note cuprinse între 4.50 și 4.99, precum și cele notate cu 9.50, vor primi nota finală de la comisia de contestații, iar toate notele vor fi trecute cu zecimale într-un catalog special, pentru a se ține se cont de ele la admiterea în liceu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9479 secunde