Nemții au făcut topul. Care sunt cele mai fiabile mașini second hand?

1423
1
Nemții au făcut topul. Care sunt  cele mai fiabile mașini second hand? - fondmasinafiabila-1364131702.jpg
Organismul de inspecție tehnică german TUV, omologul RAR-ului din România, a dat publicității raportul TUV 2013. Iar trofeul plachetă de aur a fost atribuit de această dată modelului VW Polo, autoturismul de clasa mică demonstrând cea mai mică rată a defectelor pentru o mașină utilizată până la 3 ani. Dar haideți să vedem cum arată topul anual al celor mai fiabile mașini.

Ca și în anii trecuți, raportul TUV a fost întocmit pentru cinci categorii de autoturisme, în funcție de durata de utilizare: până la 3 ani, până la 5 ani, până la 7 ani, până la 9 ani și până la 11 ani.

De peste patru decenii, raportul anual TUV reprezintă un ghid pentru clienții care intenționează achiziționarea unui autoturism se-cond hand. Raportul TUV centralizează problemele majore apărute în exploatare la fiecare model în parte și depistate în urma inspec-țiilor tehnice periodice. Mai trebuie menționat că în cea mai recentă ediție a raportului TUV s-au folosit date culese pe baza inspecțiilor efectuate în anul 2012 la mai mult de 8,1 milioane de autoturisme.

VW Polo - lider în categoria până la 3 ani

La categoria mașinilor cu rulaje de până în trei ani, VW Polo s-a impus de o manieră categorică, doar 2,2% dintre problemele semnalate la exemplarele inspectate au reprezentat defecțiuni semnificative.

Locul secund a fost câștigat în acest an de compacta Mazda 3 (2,7%), în timp ce pe poziția a treia s-a instalat Audi Q5 (2,8%). Interesant mai este că în Top 10 din această cea mai importantă categorie a mașinilor rulate se află nu mai puțin de 4 autoturisme Toyota: Avensis, Prius, Yaris și iQ.

Toyota Prius - lider în categoria până la 5 ani

Autoturismul nipon a demonstrat cea mai redusă rată a defectelor posibile în categoria mașinilor rulate până la 5 ani (4,0%). La o distanță destul de importantă s-a poziționat Mazda 2 (4,8%), iar poziția a treia i-a revenit în acest an modelului Toyota Auris (5,0%)

Porsche 911 - lider la celelalte categorii

Conform raportului anual TUV, Porsche 911 a înregistrat cea mai redusă rată a defectelor (6,2%) dintre mașinile rulate până la 7 ani și inspectate de către organizația germană. Toyota Corolla Verso (6,6%) s-a clasat pe poziția secundă a topului, în timp ce un alt model al constructorului nipon, Toyota Prius, s-a clasat pe locul al treilea cu un rezultat foarte bun de 7%. Și la această categorie a fost înregistrat un număr record de autoturisme Toyota între primele 10 clasate: astfel, pe lângă Corolla Verso și Prius, se mai adaugă RAV4, Avensis și Corolla.

Și la ultimele două categorii, până la 9 ani și până la 11 ani, au fost câștigate de către Porsche 911, cu 8,8%, respectiv 11%. În prima categorie locul secund a fost adjudecat de Toyota Avensis cu (9,9%), iar locul al treilea de Honda Jazz (10,7%). În categoria mașinilor aflate în exploatare de maximum 11 ani, după Porsche 911 s-au clasat Toyota RAV4(14,2%) și Mercedes-Benz SLK (16,9%). (sursa: www.autovit.ro)

Comentează știrea

ion
25 martie 2013
aiurea...

NU dau 2 bani pe un top facut de nemti; cititi ce recall-uri a avut vw in ultimii ani,ramai trasnit! probleme la motor grave ( 1,9 tdi are 3 pe alimentare combustibil) si multe altele...vw ramane doar cu numele...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3826 secunde