Audi își echipează mașinile cu tehnologie multi-LED

419
Audi își echipează mașinile cu tehnologie multi-LED - audiled-1364131903.jpg
Clienții din Europa ai Audi vor putea cum-păra, pentru 3.000 de dolari în plus, sedanuri A8 echipate cu faruri construite cu o nouă tehnologie multi-LED, care luminează mai bine fără să orbească automobiliștii din sens opus, dar care nu sunt permise de legislația ameri-cană, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.

"Extrem de șmechere", așa au fost caracterizate noile faruri de revista Car and Driver, după ce au fost prezentate la Salonul Electronicelor de Consum din Las Vegas. Audi nu a putut face însă decât o demonstrație în SUA, întrucât legislația veche de 45 de ani nu permite folosirea unor astfel de faruri pe a doua mare piață auto la nivel global, după China.

"Tehnologia de iluminare s-a modificat dramatic în ultimii 10-15 ani. Este dificil să faci inovații cu reglementări din 1968", a spus Stephan Berlitz, director la Audi.

Audi, divizia de lux a Volkswagen, se numără printre producătorii de automobile și de sisteme de iluminat care insistă pentru modificarea regulii potrivit căreia farurile trebuie să aibă o fază scurtă și una lungă de lumină, distincție pe care noile faruri ale Audi, care ajustează automat lumina, o elimină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4977 secunde