Noul VW Golf este "Mașina Anului 2013" în Europa

374
1
Noul VW Golf este
Noul Golf este "Car of the Year 2013" (Mașina Anului 2013) în Europa. Renumitul Premiu "Car of the Year" este considerat unul dintre cele mai importante barometre din industria auto. Câștigătorii au fost anunțați în cadrul ceremoniei de deschidere a Salonului Auto de la Geneva.


Prof. Dr. Martin Winterkorn, Președintele Consiliului de Administrație al Volkswagen AG, a declarat: "Este un rezultat minunat și suntem foarte mândri de el. Acest premiu european de o însemnătate deosebită reprezintă concluzia perfectă pentru lista de premii pe care le-am câștigat deja. Peste 29 de milioane de clienți au contribuit la transfor-marea modelului Golf în simbolul care este azi. Golf va continua pe această traiectorie de succes."

Votul pentru "Car of the Year" este unul dintre cele mai vechi și mai renumite din Europa. Cele mai bune mașini noi au primit acest premiu anual încă din 1964. Juriul, care constă din 58 de jurnaliști auto din 22 de țări, a nominalizat în prealabil opt modele, care au participat în runda finală. Acestea au fost testate, comparate și evaluate pe parcursul câtorva luni, conform unei liste cuprinzătoare de criterii, precum eficiența consumului de combustibil, confortul, siguranța, caracteristicile dinamice, funcționalitatea, designul și progresul tehnic.

În runda cu numărul 50 a acestei competiții cu o tradiție bogată, noul Golf a fost declarat câștigător în fața celorlalți șapte concurenți, obținând un scor de 414 puncte în cadrul votului final - aproape dublul punctajului obținut de concurentul de pe locul al doilea(212 puncte ). Două

modele Volkswagen au mai primit până acum acest premiu râvnit: Golf în 1992 și Polo în 2010.

Automobilul cu cel mai mare succes din Europa a fost din nou perfecționat, la cea de-a șaptea sa generație. Noul Golf a obținut un punctaj mare nu doar la calitate, confort, valori reduse ale consumului și emisiilor, ori pentru performanțele sale dinamice excelente, ci și pentru criteriul foarte important al siguranței. Cel mai bun exemplu în acest sens este sistemul Multi-Collision Brake (sistemul automat de frânare post-coliziune), dotare standard, care încetinește automat automobilul în urma unei coliziuni violente, pentru a diminua energia cinetică rămasă, evitând astfel coliziunile ulterioare. Au fost adăugate numeroase sisteme de siguranță și asistență, precum diferențialul blocabil electronic XDS(oferit în echiparea standard), sistemul de protecție preven-tivă a pasagerilor și Lane Assist. Împreună, acestea oferă un nivel maxim de siguranță și confort, la un preț accesibil.



Comentează știrea

..
11 martie 2013
prostilor

Pai voi vorbiti de golf 7 si puneti poza de golf 6...sunteti niste prosti!

Articole pe aceeași temă

Luni, 25 Februarie 2013
Stire din Diverse : Cea mai economică mașină din lume
Pagina a fost generata in 0.4688 secunde