Nu ratați o vizită la Edificiul Roman cu Mozaic!

317
Nu ratați  o vizită  la Edificiul  Roman  cu Mozaic! - muzeuledificiulromancumozaic2011-1314735774.jpg
Turiștii care ajung pe faleza de sud-vest a peninsulei constănțene, în apropierea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie, merită să facă o vizită unuia dintre cele mai im-portante ansambluri arhitectonice din Dobrogea din perioada romană - Edificiul Roman cu Mozaic.

Circuitul de vizitare cuprinde sala centrală cu covorul de mozaic, unde sunt expuse și o serie de materiale arheologice. De asemenea, se pot vedea cele 11 camere boltite, care păstrează printre obiectele de valoare, inscripții grecești și latine din Tomis.

Începând cu luna noiembrie, pentru a stârni interesul turiștilor și constănțenilor, în vederea determinării acestora să viziteze Edificiul Roman cu Mozaic, se va face reconstituirea 3D a edificiului.

În momentul lansării proiectului "Incursiuni Virtuale în Istoria Antică a Tomisului", s-a hotărât derularea pe plasmele Muzeului de Istorie Națională și Arheologie a unor reconstituiri 3D ale celor mai importante edificii și monumente istorice, printre care și Edificiul Roman cu Mozaic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 31 August 2011
Stire din Diverse : S-a încheiat și vara aceasta…
Pagina a fost generata in 0.398 secunde