S-a încheiat și vara aceasta…

441
S-a încheiat și vara aceasta… - plajagoala-1314716071.jpg
Începe să se simtă venirea lui septembrie, toamna este foarte aproape. Plajele nu mai sunt atât de aglomerate, iar la terase mai zărești câte doi-trei turiști.

Șezlongurile neocupate care stau în soare, terasele care se pregătesc de închidere și valurile mării indică - of, ce trist! - că vara se sfârșește.

Temperaturile ridicate încă se mențin pe litoral, însă cei care mai profită de căldura de afară sunt mai mult turiștii.

Prețurile mici la cazare și programul "Litoralul pentru toți" sunt motivele pentru care unii turiști aleg să își petreacă vacanța la mare, la sfârșitul verii.

În perioada 1 septembrie - 15 octombrie, turiștii pot beneficia de programul "Mini prețuri de vacanță - Litoralul pentru toți", lansat de Asociația Litoral - Delta Dunării, Federația Patronatelor din Turismul Românesc, patronatele de pe litoral și patronatul ANAT.

Peste 40 de hoteluri din toate stațiunile s-au înscris în program, sperând că așa se va mai prelungi afacerea, care a funcționat mai bine decât s-au așteptat hotelierii.

Week-end-urile de la jumătatea lunii august au adus puhoi de turiști pe litoral, dovadă că mai toate hotelurile se lăudau cu grad de ocupare 100%. Însă vremea bună nu o să mai țină mult, și, probabil în două săptămâni, vom putea să îi numărăm pe cei care își mai întind prosopul pe nisip.

v v v

De ultimele zile petrecute pe plajă se bucură și patronii teraselor. "Dacă mai avem zece oameni care vin la terasă este mult. Ne vom pregăti de închidere săptămâna aceasta", spune Ionuț, angajat al unei terase de pe plaja din stațiunea Mamaia.

Forfota din jurul orei 11.00 în plin sezon estival lipsește atât de pe plajă, cât și din zona pentru promenadă. Abia se pot zări câțiva turiști, care se îndreaptă agale spre hotel, după terminarea programului de plajă.

Încet, se stinge atmosfera incendiară despre care am scris de-a lungul verii.

Ne vom revedea vara următoare, cu același supliment, care vă va furniza cele mai proaspete informații despre tot ce "mișcă" pe litoral. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2664 secunde