Trofeul Mamaia Idu, turneu feminin de tenis de 5 stele

1079
Trofeul Mamaia Idu, turneu feminin  de tenis de 5 stele - tenis-1314733627.jpg
O nouă competiție de anvergură pe litoralul Mării Negre. Tenis Club Idu Mamaia, împreună cu Federația Română de Tenis, organizează, în perioada 29 august - 4 septembrie, turneul feminin BCR Futures Circuit - Trofeul Mamaia Idu.

"Adunând la startul întrecerilor câteva dintre primele 200 jucătoare ale clasamentului mondial WTA, acest turneu feminin de tenis de la Mamaia oferă premii în valoare totală de 25.000 de dolari. Participarea este numeroasă, cu jucătoare din Italia, Franța, Australia, Columbia, Spania, Georgia, Slovenia, Serbia, Germania, Rusia, Ucraina, Croația, India, Suedia, Bulgaria, Austria, Repu-blica Moldova și România. Semifinalele și finalele sunt programate sâmbătă și duminică (3-4 septembrie)", a declarat, în cadrul conferinței de presă de ieri, directorul turneului de la TC Idu, Marian Sandu.

La eveniment, a fost prezent și arbitrul principal Mihai Dumitrescu (ITF Supervisor), care a spus că, la Constanța, tradiția organizării de turnee puternice durează de peste 40 de ani.

"Aici avem oameni profesioniști, direct implicați în fenomenul tenis, iar cerințele organizatorice sunt mult mai înalte. Avem posibilitatea de a vedea jucătoare care pot veni în prima sută în clasamentul WTA. În turul trei, vom avea sigur o româncă, fiindcă adversara sa din turul anterior este tot din România. Sper să avem parte de câți mai mulți spectatori, atât la simplu, cât și la dublu", a spus Dumitrescu.

Accesul în tribune este gratuit, iar organizatorii le-au pregătit spectatorilor premii surpriză și o tombolă.

La rândul său, Mihai Orzan, consilier Sport în cadrul Direcției Județene de Sport și Tineret Constanța, partener în proiect, a declarat: "Organizatorii au depus tot efortul pentru desfășurarea acestui turneu. Ca de fiecare dată, DJST sprijină competițiile de tenis de la Constanța".

"Copiii au nevoie de mai multă susținere"

Managerul Tenis Club Idu Mamaia, Alina Idu, a declarat, pentru "Cuget Liber", că este îngrijorată pentru faptul că tenisul constănțean nu beneficiază de susținerea pe care ar merita-o.

"Ca organizatori, nu ne este greu pentru a duce la îndeplinire asemenea demersuri. Fiecare știe ce are de făcut. Acest turneu este unul de prestigiu, de nivelul celui de la Craiova, din punct de vedere al premiilor totale oferite, cu diferența că aici valoarea competitoarelor este mai mare. Suntem mândri că putem organiza un asemenea turneu. Eu, personal, am fost cea care a dus tratative cu federația, iar Tenis Club Idu a asigurat finanțarea. Mă îngrijorează însă anumite aspecte. Din păcate, ne lipsesc sponsorii la Constanța pentru turneele de tenis. Asta este situația, sponsorii se găsesc cu greu aici. De asemenea, ne lipsesc și spectatorii. Atât la seniori, cât și la juniori, numărul lor nu este prea mare. Copiii au nevoie de mai multă susținere. Nu mă refer aici la susținerea din partea părinților, pe care îi vedem mereu în tribune la meciuri, ci la susținerea care contează cel mai mult, cea financiară", a spus Alina Idu.

Marian NEDELEA

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 31 August 2011
Stire din Diverse : S-a încheiat și vara aceasta…
Sâmbătă, 27 August 2011
Stire din Diverse : Petreceri de final de vară în cluburi
Pagina a fost generata in 0.6202 secunde