O femeie din Marea Britanie traversează oceanul Indian într-o ambarcațiune cu vâsle

336
O femeie din Marea Britanie traversează oceanul Indian într-o ambarcațiune cu vâsle - 03fb5b896749e5a8112389962908c7cf.jpg
După ce a traversat Atlanticul și Pacificul, unde a avut de înfruntat furtuni puternice și s-a aflat la un pas de înec în repetate rânduri, Roz Savage a plecat într-o nouă aventură în barca ei cu vâsle. Plecând din Australia, femeie, în vârstă de 43 de ani, plănuiește să traverseze oceanul Indian, informează Antena3.ro.
Spre deosebire de pericolele pe care le-a avut de înfruntat în precedentele călătorii, oceanul Indian prezintă un alt fel de provocare: pirații.

Savage plănuia să încheie expediția de aproximativ 6.400 de kilometri, plecând din Australia și ajungând în Mumbai, India. Această destinație, însă, ar fi condus-o prin zone în care au fost raportate multe atacuri ale piraților.

Din motive de securitate, femeia nu a mai comunicat orașul în care va ajunge la finalul călătoriei.

Traversarea oceanului Indian se va face fără opriri pe uscat, Savage va vâsli timp de 12 ore zilnic, în reprize de trei ore, cu pauze de o oră între ele, timp în care se va alimenta. Sedna, barca de șapte metri, este dotată cu o cabină mică în care femeia se poate odihni și are la dispoziție două telefoane prin satelit, care o vor ajuta pe Savage să țină legătura cu echipa de pe uscat.

Dacă va încheia călătoria cu succes, Roz Savage va deveni prima femeie care a traversat trei oceane într-o ambarcațiune cu vâsle.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4749 secunde