Oamenii încă mai trăiesc în peșteri

392
Oamenii încă mai trăiesc în peșteri - a0678290f4aae6d46a585b357d2122fc.jpg
Oamenii din întreaga lume au trăit în peșteri timp de milenii și mai fac acest lucru chiar și astăzi. Se întâmplă în China, America de Sud-Vest, Franța, Spania, Turcia, Iran, scrie Antena3.ro.

Și nu este de mirare, din moment ce peșterile sunt răcoroase vara, iar pe timpul iernii oferă protecție și scutesc oamenii de cheltuielile pentru materialele de construcții.

În Spania, spre exemplu, casele-peșteră datează dinaintea secolului al XV-lea și au fost sculptate din lut tare și pământ. Cele moderne, din secolul XXI, sunt niște peșteri în care găsești tot confortul unei case moderne și unele sunt la prețuri de chilipir. Trei camere, cu o grădină mare și o vedere la munții din jur costă în jur de 90.000 de euro.

Peștera Palatului Ranch din Utah este o casă cu trei dormitoare, două băi, întinsă pe o suprafață de circa 5.000 de metri pătrați. Casa este construită într-un stil antic, cu tavane înalte și ferestre supradimensionate care permit să intre cât mai multă lumină în interior.

În Arizona, o peșteră situată într-un canion din Munții Mule, este listată pentru 1,5 miliarde de dolari. Proprietatea include o casă de oaspeți cu două etaje, sala de jocuri, clădire de bibliotecă, parcare auto și atelier.

Peștera pentru o noapte, din Arkansas, situată chiar în inima zonei rurale Ozark, dotată cu toate facilitățile, este disponibilă pentru închiriere.

Și în Australia există astfel de oferte. Sunt peșteri "de-o noapte" în orașul Coober Pedy, într-o zonă de semideșert din Australia de Sud, celebră pentru rezidenții care locuiesc în mine vechi renovate. Tarifele pentru o cameră dublă încep de la 220 de dolari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6244 secunde