Obloanele - un nou trend în amenajările interioare

109

Articole recomandate

În mod tradițional, obloanele nu au ce căuta în interiorul unei locuințe, scopul lor fiind acela de a proteja ferestrele la exterior și de a regla lumina care intră în casă. Însă, tendințele se schimbă de la an la an și anumite obiecte capătă noi înțelesuri și ajung să deservească altor scopuri. De exemplu, montate pe partea din interior a ferestrelor, obloanele schimbă complet atmosfera. Mai mult, acestea își păstrează rolul de reglare a luminii ce pătrunde în locuință, oferind totodată un strop de eleganță camerei.

Modele. În funcție de stilul de amenajare, dar și de destinația lor (zona în care vor fi instalate), obloanele pot avea diferite culori și modele. De exemplu, în bucătărie sau zona de dining, lumina naturală este dorită mai mult decât în living sau în dormitor. De aceea, puteți opta pentru semi-obloane care acoperă doar partea inferioară a ferestrelor sau pentru modele cu panourile mai late. Panourile pot fi din lemn, metal sau chiar plastic, însă cele din lemn sunt, fără nicio îndoială, cele mai frumoase.

Cromatica. Albul este preferat, fiind cel mai apropiat de finisajele de la nivelul pereților, dar și de culoarea ferestrei propriu-zise. Cu toate acestea, obloanele colorate sau chiar negre formează un constrast deosebit cu restul camerei și sunt foarte bine scoase în evidență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 August 2013
Stire din Diverse : Amenajează veranda cu stil
Joi, 22 August 2013
Stire din Diverse : Cum să ai grijă de orhidee
Pagina a fost generata in 1.6681 secunde