Cum să ai grijă de orhidee

355
Cum să ai grijă de orhidee - 21augorhidee2-1377092501.jpg

Articole recomandate

Se știe de când lumea că prințesele sunt de două soiuri - cele bune, delicate și modeste și cele năzuroase, pline de mofturi. La fel este și cu orhideele, susțin specialiștii Unica.ro. Să facem cunoștință, astăzi, cu câteva specii năzuroase, dar spectaculoase:

Vanilla – se simte în largul ei la lumină multă, dar nu directă, multă umiditate în aer (ideal ar fi să ai un umidificator electric), să fie udată o dată sau chiar de trei ori pe săptămână (în funcție de temperatura din cameră) și să o lași să se cațere pe un tutore în formă de trunchi de palmier. Este bine să ții plantele tinere în coșuri suspendate, pentru a le ajuta să înflorească.

Vanda - are aceleași pretenții la capitolul umiditate ca și vanilla, dar ea iubește lumina, așa încât iarna vrea să primească chiar și un supliment de lumină. Pământul care îi priește este unul  foarte aerisit (bine afânat). Se poate dezvolta chiar și fără pământ, pe un suport de  lemn cu orificii. Rădăcinile aeriene trebuie vaporizate cu îngrășământ foliar.

Miltonia - este plină de fițe, vrea lumină multă, dar nu directă (ca și vanilla), pământul trebuie să fie aerisit (ca și în cazul vandei) și, ca moft personal, are nevoie, peste iarnă, de temperaturi mai scăzute, de  circa 15 grade Celsius, pentru a-i stimula înflorirea. De precizat că florile ei rezistă pe plantă până la  5-6 săptămâni dar, dacă le tai, se ofilesc repede.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 August 2013
Stire din Diverse : Decor interior de vară
Pagina a fost generata in 1.8577 secunde