Grădina barocă: Dorința pentru forme jucăușe

107
Grădina barocă: Dorința pentru forme jucăușe - gradinabaroc-1376324391.jpg

Articole recomandate

Indiferent că este un parc de castel sau o mică grădină particulară: grădinile au avut mereu rol de amuzament și de obiecte ale plăcerii. Felul în care sunt proiectate comunică mereu ceva despre relația dintre oameni și natură.

Natura ordonată ca expresie a puterii

Principiile de bază ale acestui stil de grădină franceză tipică au inclus crearea unui aranjament perfect: separarea geometrică prin axe principale și secundare a format canale, iazuri și alei în unghi drept. Totuși, cea mai frumoasă trăsătură a grădinii baroce a fost tiparul arab. Tiparele de straturi cu forme decorative au fost create uti-lizând mici garduri vii de buxus. Pentru spațiile dintre acestea s-a utilizat pietriș alb, pentru a crea un contrast încântător, pe un fundal de iarbă. Farmecul special a fost creat prin tușe de culoare sub forma florilor de vară, conferind straturilor o senzație generală de însuflețire.

Idei cu stil pentru grădina dvs.

Grădinile în stil baroc sunt în mare vogă și pot fi recreate cu ajutorul câtorva trucuri simple. Buxus, lemn-câinesc sau siluetele din tuia trebuie dispuse simetric și în unghiurile potrivite, sau în formă de stea. Plante cu flori minunate, ca de pildă crinii regali, bujorii și fuchsia, pur și simplu iradiază eleganță barocă. Aceste plante sunt potrivite pentru boluri de piatră sau vase de teracotă. Vasele de piatră sunt puse în valoare extrem de bine dacă sunt așezate pe coloane de piatră la capetele aleilor, în timp ce fântânile și capetele de balaur susură vesele în grădină.

(Sursa: www.gardena.com)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 August 2013
Stire din Diverse : Decor interior de vară
Vineri, 02 August 2013
Stire din Diverse : Cum cureți cabina de duș
Pagina a fost generata in 1.6469 secunde