Rețete pentru pici
Pateu din ficăței de pui
Ingrediente: 500 grame ficat de pasăre, un litru lapte, 40 grame unt, pătrunjel, sare și piper după gust.
Mod de preparare: Spălați ficățeii și puneți-i la fiert în lapte. După ce s-au fiert, scurgeți-i și lăsați-i să se răcorească. Tăiați-i în bucăți mai mici, după care puneți-i în mixer împreună cu verdeața bine spălată și pasați-i. La final adăugați untul și mai mixați aproximativ un minut. Potriviți gustul de sare si piper. Pateul astfel poate fi pus în borcănele, pe porții, și păstrat în frigider trei-patru zile. Dacă vă place, puteți adăuga și câteva firicele de ceapă verde tocată fin și unu-doi căței de usturoi.
Mod de preparare: Spălați ficățeii și puneți-i la fiert în lapte. După ce s-au fiert, scurgeți-i și lăsați-i să se răcorească. Tăiați-i în bucăți mai mici, după care puneți-i în mixer împreună cu verdeața bine spălată și pasați-i. La final adăugați untul și mai mixați aproximativ un minut. Potriviți gustul de sare si piper. Pateul astfel poate fi pus în borcănele, pe porții, și păstrat în frigider trei-patru zile. Dacă vă place, puteți adăuga și câteva firicele de ceapă verde tocată fin și unu-doi căței de usturoi.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 02 Octombrie 2010
Sâmbătă, 02 Octombrie 2010
Sâmbătă, 02 Octombrie 2010
Luni, 27 Septembrie 2010
Luni, 27 Septembrie 2010