Peste un milion de copii, surzi din cauza antibioticelor

342
Folosirea excesivă a antibioticelor în China este cauza unor probleme de surditate de care suferă peste un milion de copii chinezi. Doctorul Yang Zhiyin, unul dintre principalii responsabili ai Colegiului Medicilor din China, a afirmat că 60 la sută dintre cei 1,8 milioane de copii chinezi cu grave probleme auditive au rămas surzi din cauza unei incorecte folosiri a antibioticelor, mai ales streptomicina.
Pe de altă parte, 40 la sută dintre cele 200.000 de decese cauzate anual de folosirea inadecvată a medicamentelor în China au legătură cu antibioticele, a declarat medicul.
În China este foarte frecventă automedicația, inclusiv cu medicamente care ar avea nevoie de prescripție medicală, și nu rareori familiile țin acasă antibiotice și le folosesc fără avizul medicului.
Totodată, potrivit doctorului Yang, mulți medici prescriu pacienților lor antibiotice fără a fi nevoie de ele. Aproximativ 70 la sută dintre pacienții spitalizați primesc antibiotice pe bază de prescripție medicală, în condițiile în care în patru din fiecare cinci cazuri nu este necesar acest lucru.
Fiecare chinez ia, în medie, 138 grame de antibiotice pe an, de zece ori mai mult decât un cetățean din Statele Unite ale Americii, spune Yang. Potrivit experților, acest abuz este cauzat de faptul că medicii încearcă să câștige prestigiu prin rezultate rapide sau sunt plătiți de companii medicale pentru a prescrie antibiotice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Mâncare de linte cu cartofi și morcovi
Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : "Saloanele Dobrogei" la Muzeul de Artă
Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Aventuri turistice în Munții Făgăraș
Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Noul BMW Seria 3. Primele imagini spion
Vineri, 07 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Pastila fericirii
Pagina a fost generata in 1.6933 secunde