Porția de natură

Arnica, antibiotic și antiseptic natural

444
Arnica este o plantă care crește la înălțimi de peste 1.100 m pe crestele munților. Ea are atât acțiuni terapeutice externe cât și interne. Pentru uz intern este un antibiotic puternic, antidepresiv, antifebril, antiinfecțios urinar și respirator, antisclerozant cerebral, diureic și hipotensiv, este un imunostimulent general, dar și un tonic cardiac și nervos. În uz extern este un antiseptic și un cicatrizant puternic, este balsamic, favorizează consolidarea ligamentelor și a oaselor, activează local circulația sanguină.
Mare atenție însă în administrarea ei pentru că prezintă toxicitate în cazul unei supradoze. Cantitățile zilnice de arnica nu trebuie să depășească 1 gr. de pulbere pe zi, 3 lingurițe de tinctură sau o ceașcă de ceai pe zi. Nu se recomandă folosirea acestei plante la copii sub 3 ani, la femeile gravide sau la persoanele care au o piele foarte sensibilă.
În cazul amigdalitei, virozei pulmonare, guturaiului sau bronșitei se administrează 50 de picături de tinctură în jumătate de pahar de apă, de 4 ori pe zi.
În uz extern se utilizează cataplasmele de arnică în cazul luxațiilor, entorselor, întinderilor musculare, contuziilor, rănilor, la fel și rănilor apărute la persoanele care stau mult timp imobilizate la pat, cicatrici inestetice sau cheloide dar este un bun adjutant în cazul cancerului de piele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Mâncare de linte cu cartofi și morcovi
Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : "Saloanele Dobrogei" la Muzeul de Artă
Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Aventuri turistice în Munții Făgăraș
Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Noul BMW Seria 3. Primele imagini spion
Vineri, 07 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Pastila fericirii
Pagina a fost generata in 1.6618 secunde