Copiii care udă patul noaptea pot avea probleme emoționale

750
Copiii care udă patul noaptea pot avea probleme emoționale - 792698d5299cabd72578898c189d3fa2.jpg
Chiar dacă puștiul dumneavoastră a învățat să facă la oliță, copiii mai pot avea accidente neplăcute în timpul nopții. Păstrarea patului uscat noaptea este ultimul pas spre maturizarea copilului, și pare să fie ceva mai greu la băieți decât la fetițe. Dar nu vă faceți griji, majoritatea copiilor scapă de la sine de obiceiul udării patului atunci când dorm.
Specialiștii nu consideră acest lucru o problemă până la vârsta de 5-6 ani. Enurezisul nocturn afectează aproximativ 15-20% din copiii de cinci ani, 7% din cei cu vârsta de 7 ani și 1-2% dintre adolescenți și adulți. Băieții sunt de două ori mai afectați decât fetele. Udarea patului poate fi frustrantă pentru copil și părinți, provocând copilului sentimente de respect de sine scăzut. Ca și în cazul obișnuirii la oliță, părinții nu trebuie să fie niciodată supărați sau furioși pe un copil care udă patul. Ei trebuie să înțeleagă că micuțul nu face acest lucru în mod deliberat.

Cauze necunoscute
Nimeni nu știe exact care sunt cauzele enurezisului nocturn. S-a sugerat că unii copii ar avea o tulburare de somn care face dificilă trezirea lor. Totuși, niciun studiu științific nu a cercetat această teorie și majoritatea copiilor dorm profund indiferent dacă au enurezis sau nu. La unii copii, cauza udării patului este formarea urinei din timpul nopții. În mod normal, un hormon eliberat noaptea reduce fluxul urinar, dar acest hormon poate lipsi la unii copii. De asemenea, s-ar putea datora faptului că vezica urinară a copilului nu este pe deplin dezvoltată și nu poate reține urina toată noaptea. În unele cazuri, copiii pot începe să ude patul din cauza unor schimbări emoționale precum mutatul în altă casă sau despărțirea părinților.

Fără lichide multe înainte de culcare
Oricare ar fi cauza, părinții au câteva opțiuni pentru a-și ajuta copiii cu această problemă. Trebuie încercate reducerea cantității de lichide pe care copilul o bea noaptea și obișnuirea copilului să urineze înainte de a merge la culcare. Copiii nu trebuie învinovățiți sau mustrați cu asprime pentru faptul că au udat patul. Ei trebuie să înțeleagă că nu este vina lor, astfel va fi mai ușor să treacă peste aceste momente. Frații sau surorile nu trebuie lăsați să-i necăjească.
Un sfat dat de specialiști este acela de a nu trezi copilul în toiul nopții pentru a merge la baie. Acest lucru face doar să nu ude patul în acea noapte. Corpul și creierul copilului trebuie să învețe cum să-l trezească de unul singur. Nu trebuie folosite scutece. Ele fac udarea mai ușoară pentru copil și i se transmite mesajul că este încă "un copil" și este bine să aștepte.

Contactați medicul dacă are și alte simptome
Dacă a avut un astfel de accident, copilul ar trebui să își schimbe hainele și să ajute la schimbarea cearceafurilor. Dar pentru asta trebuie să ne asigurăm mai întâi că este complet treaz.
Medicul trebuie contactat dacă micuțul începe să ude patul după ce reușise să se păstreze uscat luni la rând. Ar putea fi un semnul unei probleme sau boli. De asemenea, medicul trebuie contactat dacă el prezintă și alte simptome, precum urină tulbure, sânge în urină sau în chiloței, micțiuni dureroase sau udare peste zi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4296 secunde