Concurs Piața imobiliară din Dubai, magnet pentru investiții de miliarde

598

Articole de la același autor

Din ce în ce mai mulți români aleg să investească în proprietățile imobiliare din Dubai, datorită facilităților fiscale și potențialului mare de câștiguri.
Astfel, la achiziția unui imobil, nu trebuie plătită decât o taxă de 1,5% din valoarea tranzacției, către Autoritatea Funciară, fără a fi nevoie de cheltuieli. În plus, la vânzarea sau închirierea unor imobile, proprietarii nu trebuie să plătească impozit pe venit.
Închirierea de imobile este o afacere în continuă creștere, mai ales că turismul în Dubai are o dinamică de-a dreptul impresionantă. Astfel, din 2002 și până în prezent, s-au înregistrat creșteri anuale de 100% ale numărului de turiști. Se estimează că, în 2010, Dubaiul va fi vizitat anual de peste 12 milioane de turiști.
"Prețurile proprietăților cresc anual cu 25% iar chiriile cu 10%. Proiectele de dezvoltare din Dubai sunt concepute ca un tot unitar, întregul stat fiind, de fapt, o mare investiție", spune Dorin S., managerul unei agenții imobiliare din Constanța.
Prețurile apartamentelor și caselor variază, în funcție de amplasament, între 1.600 euro/metru pătrat și 5.000 euro/metru pătrat. Spre exemplu, un studio cu o suprafață utilă de 38 metri pătrați costă 65.000 euro, în faza de proiect. Un apartament de 94 metri pătrați costă în jur de 170.000 – 180.000 euro în timp ce un suite de 86 metri pătrați, amplasat la etajul 80+ al unui zgârie-nori costă cel puțin 600.000 euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8942 secunde