Plajele din Olimp, preferate de turiștii care vor soare și… liniște!

1193
Plajele din Olimp, preferate de turiștii care vor soare și… liniște! - olimp8-1312398223.jpg

Stațiunea Olimp nu mai este de mult una de lux, iar atracțiile turistice sunt destul de limitate. Cei care aleg această porțiune
de plajă de pe litoralul românesc o fac pentru liniștea din împrejurimi.

Atmosfera calmă îi întâmpină pe turiști încă de pe drumul spre plajă, cu verdeață multă în jur. Pe aleea care coboară spre mare, se află câteva proprietăți private, fascinante prin grădinile lor întinse. În vecinătatea lor, este și parcul, care transmite același aer de liniște și bunăstare. Dar ceea ce diferențiază Olimpul de stațiunea Mamaia este tocmai lipsa tarabelor, a gălăgiei din drumul ce duce la plajă.
Cu picioarele îngropate până la gleznă în nisipul ud de pe malul apei, Lidia Vasilache, din Târgoviște, se bucură de atmosfera boemă de pe plajă. Își justifică instantaneu alegerea stațiunii Olimp: "Mamaia e mult prea aglomerată. Îmi place mult aici, e liniște, e perfect pentru copii".

Plaja din stațiunea Olimp, pe jumătate cosmetizată
Ceea ce este ciudat la plaja din Olimp este compartimentarea pe trei arii cu diferențe mari de aspect și confort, fără vreo de-limitare. De pe faleză, se pot observa zona de lux, cea mediană și cea în paragină.
În zona Hotelului Cocor, plaja este destul de populată. Având în vedere acest fapt, agenții comerciali au mai instalat și câte o terasă, deși întinderea de nisip este foarte mică. Acest loc îngust este potrivit pentru bronzat și atât.
Aceasta este zona decentă, de mijloc. Cei care doresc să facă și puțină mișcare, la un joc de volei sau fotbal, pot să se mute în spațiul de lângă, gol datorită digului, care limitează accesul la apă.
Zona de lux este ușor de recunoscut, după florile în ghiveci, drumurile din lemn, terasa mai sofisticată, mai multe șezlonguri în detrimentul cearceafurilor și micuța bază nautică amenajată într-un colțișor. De altfel, aceasta este singura sursă de agrement de pe plajă.
Turiștii se pot plimba o oră cu hidrobicicleta sau cu caiacul dacă plătesc 30 de lei.
În zona mai puțin interesantă pentru investitori, stau părăsite și ruginite bărcile de agrement, iar sacii de gunoi așteaptă să îi ia cineva de pe nisip. Pe această plajă, la doar câțiva metri de zona special amenajată, se găsesc doi, trei singuratici.

La capitolul prețuri, nu este diferență mare între Olimp și Mamaia. Fructele sunt la fel de scumpe pe plajă: în jur de 10 lei un kilogram de struguri, 8 lei cel de pere și 5 lei cel de caise. Atât în Mamaia, cât și în Olimp, apa la 0,5 litri, la terasele de pe plajă, costă 2,5 lei, iar sucul, la aceeași cantitate, în jur de 5 lei.
Alexandra COJOCARU



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3929 secunde